Gündem
  • 29.8.2016 00:08

Amerika'daki Fethullahçı vatan hainleri tutuştu

Son gelişmelerden huylanan Fethullahçılar ülke ülke kulis yapmaya başladı. Fethullah Gülen haininin Amerika'daki en önemli adamı Alp Aslandoğan..
Rus gazetesine konuşan Fethullahçı hain, "Gülen'i Türkiye'ye yollamak bile bile ölüme yollamaktır" dedi.

FETÖ'nün ABD'de kurduğu bütün vakıf, dernek ve kurumlarının bağlı bulunduğu çatı kuruluşu Ortak Değerler Birliği Başkanı Alp Aslandoğan, Gülen'in iadesiyle ilgili meselenin politize edilmemesi gerektiğini belirtti.

Rus haber portalı gazeta.ru'nun sorularını yanıtlayan Aslandoğan, Türkiye ve ABD arasındaki suçluları iade anlaşmasındaki hükümlerin net olduğunu kaydederek, "İadeye ilişkin suç iki ülke tarafından da kabul edilmeli. İlgili kişinin suçtaki dahliyle ilgili kesin kanıtlar bulunmalı. Ayrıca, bu konuda siyasi motiflerle hareket edilmemeli" ifadelerini kullandı. İadenin gerçekleşmesi durumunda Gülen'in adil şekilde yargılanması gerektiğini kaydeden Aslandoğan, "Ancak Gülen'i adil bir yargılamanın beklemediği aşikar. Gülen'i Türkiye'ye göndermek, onu ölüme mahkum etmekle aynı şey" dedi.

'ERDOĞAN'IN ARKASINDAKİ GERÇEK DESTEĞİN NE KADAR OLDUĞUNU SÖYLEMEK ZOR'

Aslandoğan'a Türkiye'de FETÖ'ye yönelik olarak yürütülen temizlik kampanyası da soruldu. Türkiye'deki durumu insani felaket olarak tanımlayan Aslandoğan, cadı avı yaşandığını iddia etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geleceğine ilişkin tahminlerde de bulunan Aslandoğan, "Erdoğan'ın arkasındaki gerçek desteğin ne kadar olduğunu söylemek zor. Basının yüzde 99'u Erdoğan'ın kontrol altında. Muhalefet ise çok zayıf ve Erdoğan için bir tehdit yaratmıyor" dedi.




 

Güncellenme Tarihi : 29.8.2016 00:30

İLGİLİ HABERLER