Gündem
  • 25.2.2017 16:39

Amerikan ihanetinin resmidir

Suriye'nin Haseke kenti yakınlarında ABD'nin terör örgütü YPG'ye gönderdiği zırhlı araçlar görüntülendi. Türkiye yaptığı bir çok açıklamada terör örgütü PKK'nin Suriye uzantısı olan YPG'ye verilen silah desteğinin Türkiye-ABD ilişkilerine zarar verdiğini vurgulamıştı.

Reuters'ın paylaştığı fotoğrafta Suriye'nin Haseke kentinde TIR'a yüklenmiş zırhlı araçlar görülüyor. Zırhlı araçlar ABD tarafından terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan YPG'nin omurgasını oluşturduğu SDG'ye (Suriye Demokratik Güçleri) veriliyor.

ABDden YPG öncülüğündeki SDGye ilk kez zırhlı araç

Fotoğrafta görünen araçların Rakka operasyonu için bölgeye götürüldüğü ifade ediliyor. Reuters'ın hafta içinde paylaştığı bir başka fotoğraflarda da, bir YPG'li tanksavar füzelerinin yanında oturuyordu.

Türkiye, ABD'nin YPG'lilere silah vermesine karşı çıkıyor, yapılan birçok açıklamada verilen desteğin Türkiye-ABD ilişkilerine zarar verdiği vurgulandı.

Sınır ötesi Fırat Kalkanı operasyonuyla El Bab'dan terör örgütü DEAŞ'ı temizleyen Türkiye, bir sonraki hamlenin Rakka olacağını hafta içinde açıklamıştı.

ABD'DEN ZIRHLI ARAÇ AÇIKLAMASI

ABD’nin Suriye Demokratik Güçlerine (SDG) mühimmat ve zırhlı araç verdiğine dair haberleri değerlendiren Galloway, söz konusu araçların Suriye Arap Koalisyonu'na gönderildiğini söyledi. Galloway, “Suriye Arap Koalisyonu'na mevcut yetkiler çerçevesinde üstü zırhlı araçlar verdik. Bu araçlar, onları Rakka’ya ilerlerken DEAŞ’ın el yapımı patlayıcılarına karşı koruyacak.” ifadelerini kullandı.

Önceki Başkan Barack Obama’nın verdiği yetkilerde herhangi bir değişiklik olmadığının altını çizen Galloway, Savunma Bakanlığının SDG'nin sadece Arap kısmına askeri malzeme desteği ve eğitim verme politikasının devam ettiğini savundu.

Güncellenme Tarihi : 25.2.2017 16:42

İLGİLİ HABERLER