Gündem
  • 26.6.2016 12:48

Ankara - Eskişehir 1 saat 5 dakika

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan,Ankara’nın banliyö hatlarını metro konforuna kavuşturacak Başkentray Projesi’nde çalışmaların 11 Temmuz’da başlatılacağını söyledi. Ankara-Eskişehirarasındaki seyahat süresi de 1 saat 5 dakikaya düşecek.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yaptığı açıklamada, Ankara şehir içi ulaşımını rahatlatmak amacıyla mevcut demiryoluhattının yenilenmesi ve standardının yükseltilmesini kapsayan Başkentray Projesi'nin çalışmalarının 11 Temmuz'da başlatılacağını söyledi.

Başkentray ile banliyö hattının metro standardına getirileceğini, demiryoluna alt ve üst geçitlerin yanı sıra köprülerin de inşa edilerek tüm hemzemin geçitlerin kaldırılacağını anlatan Arslan, Başkentray'ın, yüksek hızlı tren (YHT) ve şehir içindeki mevcut metro sistemleriyle de entegre hale geleceğini belirtti.

Projenin, 600 milyon liraya yakın bedelle yapılacağını ifade eden Arslan, "18 ay sonra Ankaralı vatandaşlarımız raylı sistemle Ankara'nın dört bir yanına ulaşabilecek. İnşaat döneminde Ankaralıların sıkıntı çekmemesi amacıyla banliyö seferleri, sabah akşam3'er sefer olarak sürdürülecek." dedi.

"ANKARA-ESKİŞEHİR ARASI 1 SAAT 5 DAKİKAYA DÜŞECEK"

Arslan, 36 kilometrelik Başkentray Projesi tamamlandığında günde ortalama 200 bin yolcu taşıyacağını söyledi.

Ayrıca Ankara-İstanbul, Ankara-Konya ve Ankara-Sivas Hızlı Tren projelerinin Ankara şehir içi entegrasyonunu da sağlayacağını dile getiren Arslan, Ankara-Sincan arasında mevcut koridorda 19 dakika olan yüksek hızlı tren seyahat süresinin neredeyse yarı yarıya kısalarak 10 dakikaya ineceğini, azalan bu süreyle Ankara-Eskişehirarasındaki seyahat süresinin de 1 saat 5 dakikaya düşeceğini belirtti.

Bakan Arslan, Başkentray Projesi'nin şehir içindeki mevcut raylı sistemlerle de entegrasyonunun sağlanacağını ifade ederek, Keçiören Metrosu ile Ankara Gar'da, Batıkent Metrosu ile Yenişehir İstasyonu'nda, Ankaray'la ise Kurtuluş ve Maltepe istasyonlarında bağlantı yapılacağını bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 26.6.2016 12:51

İLGİLİ HABERLER