Gündem
  • 22.4.2015 21:24

Ankara karla kaplandı

2015'in Nisan ayı adeta kasım-aralık gibi geçiyor. 'Bahar geldi' derken düşen hava sıcaklıkları bugün İstanbul'da don, az önce Ankara'da ise kar olarak kendini gösterdi. Sıcaklıklar sosyal medyada da en çok konuşulan konularda biri oldu. Çoğu vatandaş hava durumu için "Bu kadarı da fazla artık" isyanında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bu hafta için yaptığı uyarılar sonrası hava sıcaklıkları düştü. İstanbul Beyoğlu'nda saatler tam öğle vaktini 12:30'u gösterdiğinde hava aniden karardı. Akşam üzeri karanlığı andıran hava bir kaç dakika sonra patladı.  Gök gürültüsüyle birlikte şiddetli dolu yağmaya başladı. Doludan kaçan vatandaşlar saçak altlarına saklandı. Bazı vatandaşlar da cep telefonlarını çıkarıp bu özel anı görüntüledi.

İSTİKLAL CADDESİ BOŞALDI

Günün her saati kalabalık olan Beyoğlu İstiklal Caddesi yağışın şiddetiyle boşaldı. Vatandaşlar doludan korunmak için saçak altlarına saklandı. Bazıları hırkaları, bazıları buldukları poşetleri kafalarına geçirerek korunmaya çalıştı. Dolu o kadar etkili oldu ki, yağmur olasılığına karşı yanlarında şemsiye bulunduran vatandaşlar bile etkilendi. Araçların üzeri beyaza büründü. Bir süre sonra da İstiklal Caddesinin zemini tamamen beyaz oldu. Kar yağışına andıran sıklıkta yağan dolu kışı aratmayan görüntüler ortaya çıkardı. Dolunun bir süre sonra erimesiyle zemin suyla kaplandı.

ŞİŞLİ'DE DE BENZER MANZARA

Şişli'de de kısa süreliğine yağan dolu araçların üzerini beyaza boyadı. Yol kenarlarında ise dolu birikintileri oluştu. Nisan ayında dolu yağışını sürpriz olarak değerlendiren vatandaşlar yağan dolulardan kartopu yaptı.


Bolu Dağı'nda da yoğun kar yağışı



D-100 Karayolunun Bolu Dağı kesiminde etkili olan kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiliyor.Bolu'da iki günden bu yana kar yağışı aralıklarla devam ediyor. D-100 Karayolunun Bolu Dağı kesiminde akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, özellikle Seymenler, Karanlıkdere ve Bakacak mevkilerinde etkili oluyor. Kar yağışıyla birlikte yeşil alanlar da beyaz örtüyle kaplandı.Sürücüleri kar yağışının oluşturacağı olumsuzluklara karşı uyaran Bolu Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, sürücülerden yakın takip ve hatalı sollamalara karşı duyarlı olmalarını ve aşırı hız yapmamalarını istedi.

ANKARA'DA KAR ŞAŞKINLIĞI

İstanbulluların gündüz hissetiği şaşkınlığın bir benzeri Başkent'te yaşandı. Ankara'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sonrası şehrin belli bölgeleri beyaza büründü. Nisanr ayında yaşanan soğuk havalar sosyal medyada da ses getirdi. İşte hava durumu ile ilgili yapılan yorumların bazıları:

Naim Dilmener @renemliD 
Nisan evladim, anan/baban Bahar senin, Kis degil.

Koray Peközkay @koraypekozkay 
Kasım yerini sevmemiş, havasını alıp nisan'a taşınmış gibi...
Aralık'ta hazirana misafir olursa ben katil olurum, demedi demeyin...

Haşmet Babaoğlu @HasmetBABA 
Yağmura itirazım yok ama hani Nisan yağmuru olsaydı!

Behzat Uygur @behzatu 
Şubat görünümlü Nisan..

Nafer Ermiş @NaferErmis 
İstanbul'da hava karardı resmen, tamam yaz gelmedi ama bu kadarı da fazla artık.

guray gursel @burusvilis 
Bugün hava bir şarkı olsa "huysuz ve tatlı kadın" olurdu

Mine Merve @minemervem 
Ankara'da kar yağıyor yok artık!
Bize yaz gelmicek asla

Sevinc Alpkaya @Siempre_1905 
Nisan da kar başkadır.. Ankara da deniz yok anağğğ kar var..

Ezgi Balta @bltezgii 
22 Nisan Ankara'da kar yağıyor şaka gibi

Özge Mumcu Aybars @ozge_mumcu 
Ankara'da 22 Nisan'da sulu kar yağması saçmalığı.

Sefa Öztürk @ozturkksefa 
Nisan 22 Ankarada kar yağıyor. Ankara da bizim gibi atarlı kimseye eyvallahı yok. :)

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:54

İLGİLİ HABERLER