Gündem
  • 26.10.2016 00:11

Ankara'nın Kazan ilçesinin adı değişti

Ankara'nın Kazan ilçesinin adının "Kahramankazan" olarak değiştirilmesi ve 15 Temmuz'un "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" adı altında resmi tatil ilan edilmesine dair kanun teklifi kabul edildi.

Kazan ilçesinin adı 'Kahramankazan' oldu

TBMM Genel Kurulu’nda Ankara ili Kazan ilçesinin adının Kahramankazan olarak değiştirilmesi ve Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında kanunda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi görüşmeleri yapıldı. Kazan ilçesinin adının Kahramankazan olarak değiştirilmesi ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün resmi tatil yapılması kabul edildi.

FOTO: Zekeriya Albayrak

Milletvekilleri oylamanın ardından, Görüşmeleri baştan sona dinleyici locasından takip eden Kazan Belediye Başkanı ve beraberindeki heyeti ayakata alkışladı heyette aynı şekilde karşılık verdi.

FOTO: Zekeriya Albayrak

Genel Kurul'da teklifin ikinci maddesi üzerinde verilen önerge de kabul edildi. Kabul edilen önergeye göre “Demokrasi ve Özgürlükler Günü” ibaresi “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak değiştirildi.

FOTO: Zekeriya Albayrak

Yasaya göre; Kazan ilçesinin ismi Kahramankazan olarak değiştirilecek ve 15 Temmuz günü Demokrasi ve Milli Birlik Günü tatili olacak. 15 Temmuz resmî tatil olarak ilan edilecek.

Güncellenme Tarihi : 26.10.2016 00:46

İLGİLİ HABERLER