Gündem
  • 13.10.2015 00:22

Ankara'daki katliam soruşturmasında son durum

Ankara'daki terör saldırısına ilişkin soruşturma  kapsamında, faillerinin belirlenmesi amacıyla IŞİD'e katıldığından şüphelenilen  bazı kişilerin yakınlarından DNA örnekleri alındığı öğrenildi. 
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre,  saldırının faillerinin, azmettiricilerinin ve saldırıda hayatını kaybedenlerin  belirlenmesine yönelik işlemler sürdürülüyor. 
 
  Saldırıda ölen 97 kişiden 5'inin kimliği henüz belirlenemedi. Bu  kişilere yönelik DNA ve biyokimya işlemleri devam ediyor. Adli Tıp Kurumunda, kime ait olduğu belirlenemeyen cenazeler dışında,  7 vücut parçası bulunuyor. Bu vücut parçalarının kaç kişiye ait olduğunun  belirlenmesine çalışılıyor. 
 
Bu arada, kendilerinden haber alınamayan 7 kişinin ailesinin de  emniyete başvurduğu belirtildi. Saldırıda ölenlerden birinin üzerinde 2 cüzdanın yanı sıra başkasına  ait bir adet kimlik bulunduğu öğrenildi. Bazı maktullerin ölü muayene işlemlerinin, saldırının ardından Gazi  Üniversitesi Hastanesinde yapıldığı kaydedildi. 
 
DNA ÖRNEKLERİ
  
Başsavcılığın talimatıyla, saldırıların faillerinin belirlenmesine  yönelik, IŞİD'e katıldığından şüphelenilen bazı kişilerin yakınlarından DNA  örnekleri alındı. Ancak savcılık kaynakları, kaç aileden örnek alındığı ve bu kişilerin  nerelerde olduklarına ilişkin bilgi vermedi. 
 
Saldırıya ilişkin delil toplayan Olay Yeri İnceleme ekiplerinin,  Suruç'taki saldırının ardından da görev yaptığı belirtildi. 
 
Maktul ya da faillerin yüzlerinin ortaya çıkarılması için gerektiğinde yararlanılmak üzere plastik yüz uzmanı görevlinin hazır tutulduğu kaydedildi. 
 
MAĞDUR İFADELERİ ALINIYOR
 
  Savcılığın talimatıyla polis, saldırının hemen ardından olayda  yaralananların ifadelerini almaya başladı. Ankara dışına giden mağdurların  ifadelerinin alınması için de talimat yazıldı. 
 
TWITTER MESAJLARI İÇİN ABD'DEN IP NUMARALARI İSTENDİ
  
Saldırı öncesindeki bazı Twitter paylaşımlarına ilişkin ABD'den IP  numaraları talep edildiği öğrenildi. 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:02

İLGİLİ HABERLER