Gündem
  • 24.4.2010 10:54

ANTALYA'DA DENİZ OTOBÜSLERİ SATILIK

ANTALYA - Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, eski başkan Menderes Türel zamanında alınan üç deniz otobüsü ile daha önce planlandığı gibi Kemer-Antalya arasında seferler yapılamayacağını, ancak bu deniz otobüslerinden hangi amaçla yararlanılacağına da henüz karar verilemediğini söyledi.
Halen Kaleiçi Yat Limanı'nda bağlı bulunan Termessos, Olimpos ve Aspendos adlı deniz otobüslerini inceleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aktekin, beraberindekilerle birlikte Aspendos adlı deniz otobüsüyle denize açılarak, Lara'ya doğru yaklaşık 20 dakikalık bir tur yaptı.
Aktekin, teknelerin Antalya Körfezi için ideal deniz taşıtları olmadığını belirterek, şunları söyledi:
''Çünkü Antalya Körfezi, açık bir körfez. Dalgası bol olan bir deniz. Poyraz var ve bugünkü güzel havada bile dalga etkisini hissettik. Tekne çok sarsıldı. Özellikle meltem ile oluşan dalgalarda bu teknelerden verim almak zor görülüyor. Bu teknelerle, daha önce planlandığı gibi Kemer-Antalya seferi yapılamaz ama bunlar da burada böyle duramaz.''

-MÜŞTERİ ARIYORUZ-

3 teknenin Marmaris ve Bodrum gibi koylardan oluşan yerlerde verimli olabileceğine dikkati çeken Aktekin, Antalya için uygun olmadığını ama Bodrum gibi çok sayıda koyları bulunan turistik bölgelerde kullanılabileceğini dile getirdi.
Genel Sekreter Mehmet Aktekin, şöyle konuştu:
''Bodrum'da bu tekneler güzel iş yapabilir. Çok sayıda koy var, o koylar arasında yolcu taşımacılığı yapabilir. Ama burada sadece Kemer ile Antalya arasında taşımacılık yapabilirsiniz. Bu teknelerle de Kemer 1 saat. Karadan ulaşım daha yakın. Bunun yakıt gideri bir seferde 300 lira civarında. İçinde 42 yolcu olacak. Bilet fiyatı ne olacak?''
Tekneleri başka bir kıyı şehrine satmanın da gündemlerinde olduğunu söyleyen Aktekin, ''Müşteri arıyoruz. Özele de kamuya da gidebilir'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:27

İLGİLİ HABERLER