Gündem
  • 27.8.2010 00:01

ARINÇ: 'GENEL AF BİZİM KİTABIMIZDA YER ALMIYOR!..'

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, genel affın AK Parti'nin kitabında yer almadığını belirterek, "Kılıçdaroğlu nerede ne konuşacağını çok iyi biliyor" dedi.
Bursa temaslarına Orhangazi'de başlayan Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç'ı, AK Parti milletvekilleri Mehmet Altan Karapaşaoğlu, Canan Candemir Çelik, Hayrettin Çakmak, Mehmet Ocakden, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti İlçe Başkanı Orhangazi İlçe Başkanı İsmail Aydın karşıladı. Cumhuriyet Alanı'nda vatandaşlara seslenen Arınç, referandumun ardından 12 Eylül Anayasası'nın tortusunun kalmayacağını, darbecilerle hesaplaşacaklarını bildirdi.

"GENEL AF ASLA OLMAZ"
Arınç, yeni anayasaya hayır diyen muhalefetin neden bunu söylediğini açıklayamadığını ifade ederek, "Hayır diyorlar. Ama niçin dediklerini söylemiyorlar. 'Tehlikeli bir şeydir' diye düşünüyorlar. Milli birlik ve kardeşlik projesini başlattık. 'Ülkede bütünlük olsun' dedik. MHP ve CHP de bazı ithamlarda bulundu. 'bunlar Öcalan'ı af edecekler', 'genel af çıkaracaklar' diyorlar siz de duydunuz bunları. Değil mi? 'Genel af bizim kitabımızda yazmıyor' dedik. Onlar hala bu yalanları tekrar ediyor. Kılıçdaroğlu
geçen gün Tunceli'ye gitti. İzledim onu. Konuştuklarını Bursa ve Gemlik'te demedi. O nerede konuşacağını çok iyi biliyor. Kılıçdaroğlu, coştu durdu. Anayasa paketine 'hayır' verin dedi. Genel af çıkacağını söylüyor. Bunlar asla olmaz. Kılıçdaroğlu, genel başkan olmadan önce Batman'da 'genel af düşünülebilir' demişti. Şimdi Tunceli'de 'genel af gelecek' diyor. Onunla beraber 'hayır' oyu kullanın diyen MHP Lideri Bahçeli, genel af deyince ne düşünüyor. Onların masalarının arkasında bir şeyler var. 'Prim
yapsın' diye bunları söylüyorlar" dedi.
MHP'nin tabanını çok bilinçli olduğunu ifade eden Arınç, "MHP'nin inançlı tabanının çok az bir kısmı Bahçeli'ye cevap verir. Onlar niçin 'evet' diyeceklerini çok iyi biliyorlar. Onlar bir vagon gibi takılmayı zırh olarak kabul ediyorlar" dedi.

"SEÇİM OLSA YÜZDE 47'Yİ GERİDE BIRAKIRIZ"
Anayasa değişikliği için yapılacak referandumun seçim olmadığını kaydeden Arınç, şu an seçimlerinin olması durumunda AK Parti'nin yüzde 47'lik oyu geride bırakacağını iddia etti. Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz sadece bu anayasa değişikliğini konuşmalıyız. 12 Eylül'de bir seçim yok. herkes 'evet' ve 'hayır' için sandığa gidecek. Referandumda bile başbakanın mitinglerindeki meydanı dolduranlar seçimin nasıl olacağını gösteriyor. Meydandakilerin hepsi sandığa gitse yüzde 47'yi bile geride bırakarak iktidar oluruz. Meydanlardaki 60 bin kişi AK Parti'ye olan desteğini gösteriyor."
Muhalefetin, yapılan çalışmaları görmediğini söyleyen Arınç, "Şimdiye kadar bu anayasa 17 defa değişti. AK Parti anayasayı değiştirmekle kötü bir şey yapmıyor. Ama her zaman muhalefet tarafından eleştiriliyor. Bunun sebebi ise AK Parti 2001 yılından beri başpehlivan oldu. Onlar mindere bile giremediler. Bu iktidarın 3. dönem de devam edecek olması onların korkusu oldu. Ağızlarından gelen hakaretleri esirgemiyorlar. İftira atıyorlar. Bizi biz yapan siyaseti hizmet olarak yapmamızdır" diye konuştu.

"DARBELERİN TORTUSU BİLE KALMAYACAK"
Arınç, 12 Eylül'deki referandumun darbe anayasasıyla hesaplaşmanın günü olduğunu belirterek, referandumdan 'evet' çıkacağına inandığını söyledi. Arınç, "Darbeciler, 12 Eylül anayasası ile kendilerini koruyan maddeleri koydular. Kardeşlerim, bundan sonra darbe olmayacak. Cuntalar olmayacak. Artık seçilmiş hükümetleri devirmek mümkün olmayacak. Aydın Menderes'e kulak verin. Onu seversiniz, biliyorum. O milletini seven bir insandı. Babası Adnan Menderes gibi. Orhangazi'de binlerce insan onlara rahmet diler.
Aydın Menderes'i Demokrat Parti ve MHP dinler. CHP dinlemez. Adnan Menderes deyince tüyleri diken diken olanlar var. Onun tek emaneti oğlu Aydın Menderes'ti. Oğlunu çok severdi. Aydın Menderes, 'bin kere evet' diyeceğini söyledi. Anayasa değişikliği için kullanılan her 'evet' oyunun babası için okunacak dua bir Fatiha'dır. Artık darbenin tortusunu bile bırakmayacağız. Seçim zamanında partinizi düşünün. Ama bu seçim değil. Bu sadece anayasa değişikliğidir. Kimseden çekinmeden 26 maddeyi doğru kabul
ediyorsanız, 'evet' oyu kullanın" şeklinde konuştu.
Arınç, mitingin sonunda vatandaşlara karanfil dağıtarak tokalaştı. AK Partili yöneticiler Arınç'a Orhangazispor forması hediye ettiler. Arınç Gemlik'e hareket etti

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 04:05

İLGİLİ HABERLER