Gündem
  • 29.9.2013 23:43

Aşiret düğününde takı yarışı

Van'da iki aşiret mensubu arasında yapılan düğüne aralarında Irak ve İran'dan gelenlerin de yer aldığı 4 bin kişi katılırken, davetliler altın ve para takmak için adeta birbirleriyle yarıştı.

Van'da Merzikan aşiretine mensup iş adamı Rıfat Bayer'in kızı Nura ile Ertuş aşiretine mensup Ercan Ertaş'ın düğün törenine yurt dışından gelenlerin de yer aldığı 4 bin kişi katılımıyla gerçekleşti. Kentteki bir düğün salonunda yapılan kına gecesindeki takı töreninde, gelin Nura Ertaş'ın kol ve boynunda yer kalmaması üzerine bilezikler bir bez aracılığı ile beline bağlandı. Kınanın yakımının ardından İran'dan gelen davetliler şapka taktıkları gelininin başında keserle şeker kırdı.

Ardından, kendisine sunulan sepetteki elmaları tek tek ısıran gelin, salondaki bekar kızlara kısmetleri açılsın diye attı. Evinden alınan gelin konvoyla damadın yaşadığı Başkale ilçesine götürüldü. İlçedeki düğüne bölgedeki birçok aşiretten yaklaşık 4 bin kişi katılırken, 20 koyunun kesildiği düğün yemeği sonrası gelin ve damada 205 bin lira para ile 6 kilogram altın takıldı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:35

İLGİLİ HABERLER