Gündem
  • 23.2.2017 18:46

Avrupa’da Ucuz Hafta Sonu Kaçamağı

Tatil planı yapmadan önce  seyahat ve gezi önerileri için kadin.com’u ziyaret edebilirsiniz. Sizler için derlediğimiz maddeler;

Avrupa’da Ucuz Hafta Sonu Kaçamağı

Seyahat etmek insanın ufkunu en çok genişleten deneyimlerden biri. Yeni bir kültürü tanımak, değişik ülkelerin lezzetlerini tatmak, bambaşka bir şehirde uyanmak ve günü o şehrin sokaklarını yürüyerek geçirmek insanın içinde bulunduğu tüm stresten de arınmasını sağlıyor. Özellikle yurtdışı seyahatleri bambaşka ülkelerin insanlarını tanımak ve yaşam şartları hakkında bilgi sahibi olmak için ideal. Ancak kimi zaman işyerimizden izin alamadığımız için kimi zaman da bütçemizin yeterli olmaması nedeniyle yurtdışı seyahati yapmamız o kadar kolay olmuyor. Biz de bu yazımızda size işyerinizden izin almak zorunda kalmadan ve bütçenizi çok fazla sarsmadan nasıl Avrupa’da ucuz hafta sonu kaçamağı yapabileceğinizi anlatmak istedik. Bu maddeleri uygulayarak tüm sorunlarınızdan uzaklaşabilir ve gözlerinizi Avrupa’nın bir şehrinde açabilirsiniz.

Eğer hali hazırda alınmış vizeniz yoksa vizesiz Avrupa ülkelerinden birini seçerek vize masrafından kurtulabilirsiniz. Vizesiz tatil önerileriyle ilgili detaylara https://kadin.com/vizesiz-tatil-onerileri/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Uçak biletinizi ne kadar erken alırsanız biletiniz o kadar ucuz olur. Havayolu firmalarının kampanyalarını takip ederek gitmek istediğiniz yere oldukça uygun fiyatlarla uçak bileti alabilirsiniz.

Gideceğiniz ülkenin turist bakımından yoğun olmadığı bir dönemi seçerek hem gereksiz kalabalıktan kurtulabilir hem de daha uygun fiyatlarla gezinizi yapabilirsiniz.

Gittiğiniz ülkenin güzel bir restoranında yemek yiyeceğiniz gibi sokak lezzetlerinin de tadına vararak hem yerel halkın arasına karışabilir hem de birbirinden güzel sokak yemeklerini tatma şansına sahip olabilirsiniz.

Bir şehri en güzel yürüyerek keşfedebilirsiniz. Yürüyerek etrafı gezerken hem yediklerinizi rahatlıkla eritebilir hem şehrin keşfedilmemiş noktalarını tespit edebilir hem de bütçenizi koruyabilirsiniz.

Yorulduğunuz noktada hemen bir taksi çevirmek yerine toplu taşıma kullanarak taksiye vereceğiniz parayı muhafaza edebilirsiniz.

Pek çok Avrupa şehrinde meydanlarda bulunan çeşmelerden temiz içme suyu akmakta. Siz de yanınızda bir cam şişe bulundurarak suyunuzu bu noktalardan doldurabilir ve pet şişe sulara fahiş fiyatlar vermekten kurtulabilirsiniz.

Şehrin meydanlarında vakit geçirmek bir ülkenin yerel halkını tanımanın en güzel yoludur. Gittiğiniz şehirde zaman geçirmek için mutlaka kafelerde oturmak zorunda değilsiniz. Alın içeceğinizi yanınıza, bir meydanda oturun. Yerel halktan insanlarla çok keyifli sohbetler içine gireceğinizden emin olabilirsiniz!

 

Güncellenme Tarihi : 23.2.2017 18:47

İLGİLİ HABERLER