Gündem
  • 12.9.2017 00:02

Avusturya, Çekya ve Macaristan'ın Türkiye korkusu

Avusturya, Çekya ve Macaristan askeri personelinin katılımıyla ülkenin Allensteig kentinde 5 gün sürecek sınır güvenliği tatbikatı başladı. Savunma Bakanı Doskozil, 2015 yılındaki sığınmacı krizinin bir daha tekrarlanmaması için bu tür tatbikatların gerekliliğine vurgu yaparak "Kimse AB'nin Türkiye ile yaptığı anlaşmanın nasıl devam edeceğini bilemez. Ayrıca insan kaçakçılarının farklı güzergahlar aradıklarını gözlemliyoruz." şeklinde konuştu.

Savunma ve Spor Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Savunma ve Spor Bakanı Hans Peter Doskozil’in inisiyatifiyle Orta Avrupa Ülkeleri İşbirliği (CEDC) çerçevesinde gerçekleştirilen "Birlikte Güvenlik 17" tatbikatının ülkenin Allensteig kentinde başladığı duyuruldu.

SINIR GÜVENLİĞİ TATBİKATI
Açıklamada, 2 bin 200 Avusturya askeri başta olmak üzere 160 Çek ve Macar askeri personelinin de katıldığı sınır güvenliği tatbikatının 5 gün süreceği belirtilirken, tatbikat kapsamında, büyük insan kalabalıklarının kontrolü, nakli ve yerleştirilmesi ile polise yardım ve farklı tehlikelere karşı alınacak tedbirler üzerinde çalışılacağı kaydedildi.

"FARKLI SENARYOLAR ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ"
Savunma Bakanı Doskozil, 2015 yılındaki sığınmacı krizinin bir daha tekrarlanmaması için bu tür tatbikatların gerekliliğine vurgu yaparak "Farklı senaryolar üzerinde çalışıyoruz, bu elbette aynı şeyleri yaşayacağız anlamına gelmiyor ancak biz hazırlıklı olmak istiyoruz. Kimse Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye ile yaptığı anlaşmanın nasıl devam edeceğini bilemez. Ayrıca ınsan kaçakçılarının farklı güzergahlar aradıklarını gözlemliyoruz." şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 11.9.2017 22:15

İLGİLİ HABERLER