Gündem
  • 2.3.2015 11:28

Aylin Nazlıkaya'nın özrü kabahatinden büyük

Yine kıvırdı

Özgecan Aslan cinayetine tepkisini dans ederek gösteren CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'dan savunma: 5 yıldızlı otelde dans etmedim. Cenazeler de alkışlarla uğurlanıyor...

 
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Mersin'de sapkın minibüs şoförü tarafından kaçırılarak, bıçakla öldürülen ve ardından da cesedi yakılan, tüm Türkiye'yi yasa boğan Özgecan için ilginç bir eylem yaptı; her kesimden büyük eleştiri aldı. Özgecan'ın ölümüne bir grup kadınla birlikte şarkılar söyleyip dans ederek tepkisini gösteren Nazlıaka, kendini savunmaya çalışırken, yine çam devirdi. "Çok talihsiz bir zamanlama oldu. Cinayetin olduğu gün olayın vahametini hissedememiştim" diyen Aylin Nazlıaka şöyle kıvırdı:

CHP'YE ZARAR VERMEDİM
"Bugün kimi cenazelerde de ölen kişinin alkışlarla uğurlandığını görüyoruz. O alkış da sevinçli bir alkış değildir. Kadın cinayetlerini dans ederek protesto etmek aynı zamanda kadına şiddet uygulayanlara yönelik bir tepki şeklidir. Eğer ben 5 yıldızlı bir otelde topuklu ayakkabılarla dans etmiş olsaydım CHP'nin imajına belki zarar verebilirdi. Ama ben ayağıma spor ayakkabılarımı giyip sokakta halk tarafından düzenlenmiş etkinliğe katıldım."

'EĞLENMEK İÇİN DEĞİLDİ'
"Eğlenerek dans ettiğimiz doğru değil. Dünyada ve Türkiye'de her yıl 14 Şubat'ta kadın cinayetlerini protesto etmek için 'One billion rising' etkinliği düzenleniyor. Yani o etkinlik Özgecan için değildi. Böylesine yas ikliminde, vahşice katledilmiş bir kadın arkadaşımızın arkasından eğlenerek dans etmek için deli olmam gerekir. Hele ki toplumsal konulara hassasiyet gösteren birisi olarak bu konuda yürütülen linç kampanyasına çok üzüldüm."

KOCASI DA SUYU KAÇAK KULLANIYOR
Aylin Nazlıaka'nın kendisinden sonra eşi ve kayınpederinin de işyerlerinde kaçak su kullandığı ortaya çıktı. Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) avukatları, Nazlıaka'nın eşi Şahin İzzet Nazlıaka ve kayınpederi Ahmet Zeki Nazlıaka'nın işyerinde kaçak su kullandıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu; alacaklarının tahsili için icra takibi başlattı. 19 Şubat 2015'te baba-oğul Nazlıakalar'ın işyeri denetiminde, ASKİ'ye atıksu abonesi olmadan usulsüz atıksu deşarj ettiklerinin tespit edildiğ belirtildi.

 

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:50

İLGİLİ HABERLER