Gündem
  • 14.9.2017 00:25

Aysel Tuğluk'un annesini gömüldüğü mezardan çıkarttılar

Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine saldırı

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un, annesi Hatun Tuğluk bugün toprağa verildi. Cezaevinden izinli olarak çıkan Aysel Tuğluk da cenazeye katıldı...

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un, annesi Hatun Tuğluk bugün toprağa verildi. Cezaevinden izinli olarak çıkan Aysel Tuğluk da cenazeye katıldı. Ancak bir süre bir sonra cenazeye katılanlara saldırı oldu.
 

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk, dün akşam Ankara’da hayatını kaybetti. Hatun Tuğluk’un cenazesi bugün Batıkent’te bir cemevine getirildi. Buradaki törene, HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, HDP Sözcüsü Osman Baydemir, HDP milletvekilleri, Ahmet Türk ile yakınları katıldı.

CENAZEYE SALDIRI

Kocaeli Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Aysel Tuğluk da özel izinle jandarma eşliğinde cenaze törenine gitti. Cenaze boyunca Tuğluk’u yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Alevi dedesi tarafından yapılan duanın ardından Hatun Tuğluk, toprağa verildi.

Ancak bir süre sonra bir grup tarafından Aysel Tuğluk’un  annesinin cenazesine gelenlere saldırı oldu. Cenazeyi defnetmeye gidenler Ankara'daki İncek Mezarlığı’nda mahsur kaldı. Bir grup “Burası Ermeni mezarlığı değil” diyerek tepki gösterdi.

Hatun Tuğluk’un cenazesi defnedilmek üzere İncek Mezalığı’na götürüldü. Burada toplanan bir grup, “Burada şehit cenazesi var, buraya terörist cenazesi gömdürmeyiz. Burası Ermeni mezarlığı değil” diyerek cenazeye katılanlara tepki gösterdi.

​Çok sayıda çevik kuvvet polisinin bulunduğu sırada yaşanan olaya müdahale edildi. 50 kişilik grubun saldırısının ardından polisler mezarlık kapısında barikat oluşturdu. Mezarlık etrafının açık olması nedeniyle başka yönlerden de saldırı yaşandı.

Mezarlığın kapısında grubu polis ekipleri engellerken takviye kuvvet istendi. Aile cenazeyi defnettiği yerden çıkarma kararı aldı.

Mezardan çıkarılan Hatun Tuğluk’un cenazesinin Tunceli'ye götürülmesi bekleniyor.

 

 

Güncellenme Tarihi : 14.9.2017 00:29

İLGİLİ HABERLER