Gündem
  • 17.7.2015 10:12

Bahçeli 'ana muhalefet lideri' olacak

Bahçeli'den koasliyon açıklaması - Tıkla İzle

MHP Genel Başkanı Bahçeli, bayram namazını Gazi Merkez Camii'nde kıldı. Namazın ardından camide bazı vatandaşlarlabayramlaşan Bahçeli, daha sonra eski MHP Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret etti. Türkeş'in mezarı başında partililerle dua eden Bahçeli, kırmızı ve beyaz renkte karanfiller koyduğu mezarı ibrikle suladı.
Mezarın başında nöbet tutanların bulunduğu kulübede bir süre kalan Bahçeli, partililerle bayramlaştıktan sonra açıklama yaptı. Bahçeli, vatandaşların bayramını kutlayarak, daha nice bayramlara ulaşmaları temennisinde bulundu.

Özellikle İslam coğrafyasının her türlü darbelerle kanla savaşla insanlık dışı muamelerle karşı karşıya bulunduğu bir sürecin Ramazan ayında da devam ettiğini belirten Bahçeli, "Bu çok düşündürücüdür. Özellikle bütün Müslüman kardeşlerimizin İslam'a gönül vermiş insanlarımızın bu süreci iyi düşünmesi ve değerlenmesi gerekmektedir. Öte yandan kanlı süreç çok sayıda mülteciyi de Türkiye'ye göç etmeye mecbur bırakmıştır. Bayram münasebetiyle aziz Türk milleti devletimizin yapmış olduğu katkılar yanında kendileri özel imkanlarıyla kamplarda bulunan mültecilere, Türkmen soylarına ve Müslüman kardeşlerimize ellerini uzatmalı, bu masum çocuklara her türlü yakınlığı göstererek yardımcı olmalarını da diliyorum. İnşallah bu bayramda biraz acının ve üzüntünün bu çocuklarımız üzerindeki olumsuz tesirlerini giderebilecek sıcak bir kucaklaşmayı Türk milletinden bekliyorum ve hepsinin bayramını tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bayram mesajının ardından gazetecilerin hükümet kurma çalışmalarına yönelik sorularını cevaplayan Bahçeli, "Bütün olasılıklar denendikten sonra MHP'nin AK Parti'ye destek vereceği iddia ediliyor?" sorusuna, "Basınımızda özellikle araştırmacı yazar olarak televizyonlarda çok sık gördüğümüz insanlar, partilerin temel görüşlerin dışında kendi arzuladıkları ve beklentileri doğrultusunda yorumlar yapmaktadırlar. Bunların büyük çoğunluğu doğru değildir ama bir düşüncenin ortaya konması, bir temennide bulunulması da yol gösterici bir görev yapmaktadır. Bütün bunları dikkate aldığımız vakit, Sayın Başbakan Cumhurbaşkanından almış olduğu 63. Hükümeti kurma görevini uygulamaya koymuştur ve parlamentoda temsil edilen siyasi parti genel başkanlarıyla bir görüşme süreci başlatmıştır.

Bu münasebetle de MHP'yi ziyaret etmiştir. MHP daha önce kamuoyuyla paylaşmış olduğu düşüncelerinin bütününü hiçbir kelime atlatmaksızın, eksik söylemeksizin Sayın Başbakana da intikal ettirmiştir ve 'MHP bu süreç içerisinde özellikle çözüm sürecinde düşünce birliği içerisinde bulunan üç siyasi partinin bir araya gelerek 63. Hükümeti kurmaları, TBMM'de 470 milletvekili ve yüzde 48.9 oy oranıyla güçlü bir koalisyon hükümetini oluşturabilirler, bunları denemelerinde yarar vardır' diye ifade etmişizdir. Bu görüşlerimiz halen devam etmektedir. Tabi üç siyasi partinin bir arada bir koalisyon oluşturmaları halinde MHP'nin konumu ne olacaktır dediğimizde MHP'ye anamuhalefet görevi düşmektedir.

Demokraside iktidar da vardır, muhalefet de vardır. Eğer bu iktidar oluşursa MHP bir anamuhalefet görevi düşmektedir. Bunun dışında kurulabilecek olan herhangi bir hükümete destek verecek gibi görüşmelerimizde bir sözümüz olmamıştır. Bunu açıklıkla ifade ediyoruz. Süreci takip ediyoruz. Görüşmelerden sonra bizlerle tekrar görüşme ihtiyacı hissederlerse görüşmeyi uygun bulabileceğimizi de ifade etmişizdir. Aynı şekildeki düşüncelerimizi bu süreçte de tekrarlama imkanı bir kez daha bulmuş olacağız" yanıtını verdi.

SİNAN USLU

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:19

İLGİLİ HABERLER