Gündem
  • 21.4.2018 16:23

Bahçeli'den çok çarpıcı İyi Parti yorumu

MHP lideri Bahçeli’den İYİ Parti yorumu…

Bahçeli, MHP'nin İYİ Parti'nin seçimlere girip giremeyeceği tartışmalarına ilişkin "İlgi alanımız değil. YSK 'girebilir' diyorsa bir emek boşa gitmemiş olur. Seçime de girsin. Ne olacak alırsa bizden alır biz de rıza gösteririz" yorumunda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Kızılcahamam’daki kampında gazetecilerin sorularını yanıtladı. “MHP’nin seçim stratejisi ne olacak?” sorusuna Bahçeli “24 Haziran seçiminde MHP’yi daha etkin göreceğiz. Adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır.” diye yanıt verdi. AKP ile ortak bir seçim çalışması ihtimaline ilişkin MHP lideri “Ak Parti ile ortak miting yakışık almaz” diye konuştu.

Bahçeli, bugün basına yansıyan “AKP’nin İYİ Parti’nin seçimlere girmesi için gerekli yasal düzenlemeler için harekete geçtiğini ancak MHP’nin buna engel olduğuna” iddialarına ilişkin ise “Allah’tan bir dileğim var basın bir gün de doğru yazsın” dedi.

Bahçeli, İYİ Parti’nin seçimlere girip giremeyeceği tartışmalarına ilişkin ise “Kavuşup kavuşmadığını bilmiyoruz ilgi alanımız da değil. YSK ‘girebilir’ diyorsa bir emek boşa gitmemiş olur Seçime de girsin. Ne olacak alırsa bizden alır biz de rıza gösteririz” yorumunda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti'nin seçime girmesini engellemeye yönelik iddialar olduğunun sorulması üzerine "Basın bir gün de doğru yazsın" dedi ve asıl soruyu cevaplamadı. Daha sonra konunun tekrar sorulması üzerine Bahçeli, "Kararı YSK versin" dedi. Bahçeli, 24 Haziran 2018'de yapılacak olan seçim için AK Parti ile ortak miting yapılmayacağını da kaydetti.

MHP'nin yetkili organlarının toplantısında konuşan Bahçeli'nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Seçim stratejimiz, iki esasa dayanmaktadır; bir tanesi güçlü ve dengeli bir Meclisin oluşması. İkincisi, cumhurbaşkanı seçiminin eş zamanlı olarak gerçekleşmesidir.

MHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi partisi mensuplarından hiçbir tanesi aday olarak çıkmamıştır. Adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır.

Bir yandan cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanması için gayret göstereceğiz öte yandan cumhur ittifakı içerisinde Milliyetçi Hareket Partisi'nin siyasi kimliğini koruyan, onu temsil eden bir kadroyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Allah'ın izniyle yer almaya gayret göstereceğiz.

(Olaylı derbi) Maçı takip edemedim ancak Beşiktaş'ın hocası, Türkiye'nin hocasıdır. Türkiye'yi dünya üçüncülüğüne taşımış bir değerdir. Kendisine yapılmış olan bu saldırıyı şiddetle kınadım. Hocamı da aramak suretiyle geçmiş olsun dileklerimi bildirdim. Beşiktaş sahadan kaçmaz, bir Beşiktaşlı olarak söylüyorum.

İYİ Parti başka partiden oy almaz, alırsa bizden alır biz de rıza gösteriyoruz, kararı YSK versin.

(CHP'nin cumhurbaşkanı aday adayları) CHP, Türk siyasi hayatında en köklü siyasi partidir. Değişik dönemlerde siyasi hayata renk katmışlardır ama iktidar olma şansını tek başına yakalayamamıştır. Şimdi zannediyorum cumhurbaşkanı adayı sayısını artırarak cumhurbaşkanlığını kazanmak suretiyle siyasi hayatını devam ettirmek istemektedir. Onların adaylarına saygı duyuyoruz.

Güncellenme Tarihi : 21.4.2018 16:32

İLGİLİ HABERLER