Gündem
  • 24.5.2018 12:44

Bahçeli: Erdoğan'ın yerinde olsam o yetkiyi mutlaka kullanmıştım

Alaattin Çakıcı’yı ziyaret eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Çakıcı’nın serbest bırakılması gibi bir teklif yapmadığını ifade ederek, “Cumhurbaşkanından bugüne kadar ben herhangi bir talepte bulunmadım. Yetkisini kullanma iradesi kendisindedir. Yetki bende olsa şimdiye kullanmıştım.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cezaevinde olan ancak hastanede tedavi gören Alaattin Çakıcı’ya yaptığı ziyarete ilişkin açıklamada bulundu.

Bahçeli, “Ben hastaneyi ziyaret ettim. Uzun yıllardır cezaevinde bulunan bir arkadaşımız hastalandığı için Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’ne alınmış. Duyar duymaz ziyaretine gittim. Değişik cezaevlerinde ağır şartlarda mahkumiyet hayatı olan bir şahsiyet. Hastalığını ciddiye almak ve gerekli tedbirleri geliştirmek lazım. Orada doktor arkadaşlardan aldığım bilgiye göre elden gelen gayret gösteriliyor ama hastalığın ciddi olduğu ifade ediliyor. Dikkate almak lazım. Selahattin Demirtaş kadar suçlu değil. Beş tane siyasi parti kuyruk oldu, dışarı çıkarmak için gayret gösteriyorlar. Yani onlar tartışılmıyor da Alaattiin Bey niye tartışılıyor? Biz Alaattin Bey ile beraber kader kurbanlarını da gündeme getiriyoruz. Alaattin Beyin bir yönüyle vatan millet için verdiği mücadeleler var. Bilen bilir. Devleti yönetenler de bilir başkaları da bilir. Şimdi Devlete ihanet edenleri adaylık için cezaevinden alacaksın, rahatsızlığı nedeniyle önemli sıkıntılar çekmeye başlamış bir şahsı cezaevinde mahkum tutacaksın.. Bunu hiç dikkate almadan mafya diyeceksin. Nerede diğer mafyalar? Bu konular üzerinde samimi ve dürüst olmak lazım.” dedi.

“ YETKİYİ BEN ŞİMDİYE KULLANMIŞTIM”

Cumhurbaşkanından bugüne kadar ben herhangi bir talepte bulunmadım. Yetkisini kullanma iradesi kendisindedir. Bu yetkiyi hatırlatmaya da gerek yok. Ama cezaevinde ağır şartlarda bulunan ve uzun yıllar cezaevinde zulüm görmüş veya çile çekmiş bir kişiyi dikkate alacak bir insani yaklaşımın da olması lazım. Biz kimseye ‘Şunu şöyle yapın’ demeyiz. Cumhurbaşkanın yetkisi var. Yetki bende olsa şimdiye kullanmıştım. Bunu da söylüyorum. Tespih hediye ettim. Tespih cezaevinde iyi çekilir (gülüyor). Benim ülküdaşım o.

Güncellenme Tarihi : 24.5.2018 12:49

İLGİLİ HABERLER