Gündem
  • 23.4.2014 21:05

Bahçeli'den Başbakan'a köşeli cevabı

BAHÇELİ: BİZİM ÜSLUBUMUZDA YOK

Resepsiyona ilk gelen isim MHP lideri Devlet Bahçeli oldu. Başbakan'ın cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili söylediği, "ters köşe olabilir" sözlerine Bahçeli, "Bizim böyle bir üslübumuz yok. Ters köşe, düz köşe üslübumuz yok. Yasal koşullara bakarak Erdoğan cumhurbaşkanı olamaz diyorum" yanıtını verdi. Bahçeli, "Sizin Köşk adayınız ne zaman belli olacak" sorusuna, "İleriki günlerde belli olacak" dedi. Bahçeli, iktidar ya da muhalefet kimin ne aday çıkardıklarını görmek istediklerini söyledi. "Muhalefetle ilgili ortak bir aday düşünür müsünüz" sorusuna ise, Bahçeli, ''Bunlar çok erken sorular'' karşılığını verdi.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in 23 Nisan dolayısyla verdiği resepsiyon bu yıl öncekilerden farklı olarak Meclis Tören Salonu'nda değil, Fuaye Salonu'nda yapılıyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun geldiği törende çok sayıda eski yeni milletvekili ve bürokrat bulunuyor. Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın, "Cumhurbaşkanlığı adayı konusunda ters köşe olursunuz" sözlerine, ''Ne söylediğini bilmiyor ki, sağım solum belli olmaz dediğine göre kafasında bir şey yok anlaşılan'' yanıtını verdi.

"BAŞBAKAN'IN YALANA DAYALI '1915 OLAYLARI'NA İLİŞKİN KÖHNE MESAJI"
Başbakan Erdoğan'ın 1915 Olaylarına İlişkin yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığını söyleyen Bahçeli, "TBMM'nin 94'ncü kuruluş yıldönümünün kutlandığı önemli ve tarihi bir günde Başbakan'ın yalana dayalı '1915 Olayları'na ilişkin köhne mesajı milli vicdanlar tarafından şaşkınlık ve öfkeyle karşılanmıştır. Türkiye'nin milli meselelerine bu denli yabancılaşmış, tarihi hakikatleri çarpıtarak pusuda bekleyen mihrakların eline bu kadar koz verme merak ve amacında olmuş ikinci bir siyasi şahsiyete rastlanmamıştır" dedi.

"DİASPORA LOBİSİ'NİN GÖZÜNE GİRMEK İÇİN SEVİMLİLİK YARIŞINA GİRMİŞTİR"
Başbakan Erdoğan'ın 'Erivan ağzıyla' açıklama yaptığını söyleyen Bahçeli, "Başbakan Erdoğan temsil ve işgal ettiği makamın ağırlığına, saygınlığına hakaret edercesine, milli değerlere sırt çevirircesine Erivan ağzıyla mesaj yayınlamış, 'Diaspora Lobisi'nin gözüne girmek için sevimlilik yarışına girmiştir. Açıktır ki, Başbakan'ın mesajı Türk milletinin ve Türk tarihinin gerçeklerini yansıtmaktan uzak kozmopolit ve köksüz ifadelerle doludur. Birinci Dünya Savaşı esnasında Ermeni çetelerinin yoğun ve acımasız saldırılarını kırmak, militan kaynaklarını kurutmak, Türk vatanının geleceğini kurtarmak maksadıyla Tehcir Kararı'nın alındığı tarihi bir vakadır. Bu kapsamda çeşitli sebeplerden dolayı; istenmeyen, hiç beklenmeyen, hiç hesapta olmayan kayıpların yaşandığı ve meydana geldiği de doğrudur" diye konuştu.

"BAŞBAKANLIK GÖREVİNİ YÜRÜTEN BİR ZAT TARAFINDAN GAYR-İ İNSANİ BULUNMASI KESİNLİKLE GAYRİ MİLLİKTİR"
Başbakan Erdoğan'ın 1915 Olaylarına İlişkin yaptığı açıklamaya "gayri milliktir" diyen Bahçeli, "Unutulmasın ki, haklı ve meşru bir uygulama olan Tehcir Kararı'nı eleştirmeye ve soykırıma bağlamaya kalkışanlar önce, o tarihlerde dünyanın başka coğrafyalarındaki akıl almaz soykırım ve insani trajedilere bakmalıdır. Dönemin şartları gereğince oldukça tutarlı ve hatta zorunlu olan Tehcir Kararı'nın, 99 yıl sonra Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı görevini yürüten bir zat tarafından gayr-i insani bulunması kesinlikle gayri milliktir. Başbakan Erdoğan'ın tarihten husumet çıkarmakta üstüne yoktur. Türk milletini her fırsatta suçlayan, uluslararası toplum nezdinde soykırımcı, katliamcı, katil sıfatlarıyla anılmasını isteyen mihraklara ümit verme konusunda üstün meziyet sahibi olduğu bilinmektedir. Başbakan Erdoğan açıkça Türkiye ve Türk milleti aleyhine faal halde bulunan soykırım şebekesinin geçim ve umut kapısı haline çoktan terfi etmiştir. Başbakan, Mesajında, "Anadolu insanları ve Halkları" tabirleriyle Türk milletini İmralı canisinin çürümüş üslubundan ilham alarak yok saymıştır. Sırf Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde, değişik çıkar ve güç lobilerinin desteğini alabilmek için sözde Ermeni soykırım uydurmasını tanıma ve özür dileme sınırına gelmiştir" ifadelerine yer verdi.

"OBAMA'DAN GELMESİ BEKLENEN "24 NİSAN MESAJI"NI ADETA ERKENDEN SELAMLAMIŞ"
Bahçeli, "Başbakan Erdoğan, ABD'yle gerilen ilişkileri tamir etmek, güç odaklarının iltifatını kazanabilmek için milletimizin saygınlığına ahlaksızca leke sürmeye teşebbüs etmiştir. Aziz ecdadımıza nankörlük yapmış, Türk tarihine zehirli ve bölücü bir nazarla yaklaşmıştır. Başbakan Erdoğan ABD Başkanı Obama'dan gelmesi beklenen "24 Nisan Mesajı"nı adeta erkenden selamlamış, kamuoyu üzerinden soykırımı tanıma ve arkasından gelecek dayatmalara rıza göstereceğini ispatlamıştır" açıklamasında bulundu.
"BAŞBAKAN ERDOĞAN NE YAPARSA YAPSIN CUMHURBAŞKANI OLAMAYACAKTIR"
Başbakan Erdoğan'ın 1915 Olaylarına İlişkin yaptığı açıklamayı sert bir dille eleştiren Bahçeli, "Türk milletini küçük düşüren, suçlu gösteren Başbakan Erdoğan ne yaparsa yapsın Cumhurbaşkanı olamayacaktır" diyerek açıklamasına şöyle devam etti: "Türk milleti çok talihsiz ve kara günler yaşamaktadır. Ermeni çetelerinin şehit ettiği vatan ve millet evlatlarının ruhları feryat etmektedir. Kaymakam Kemal Bey'in kemikleri sızlamakta, şehit diplomatlarımızın aziz hatıraları çiğnenmektedir. Türk milletini küçük düşüren, suçlu gösteren Başbakan Erdoğan ne yaparsa yapsın Cumhurbaşkanı olamayacaktır. Nitekim cumhura iftira atarak başkalarının gözüne girmeye çalışan milli ahlak yoksunu Başbakan'ın Cumhurbaşkanı olması şöyle dursun, bunu düşünmesi bile akla ve vicdana kast etmekle eşdeğerdir. Başbakan'ın, sözde soykırım çetelerine ikramda bulunmasının, milli tez ve iddialardan taviz vermesinin bedelini ödeyeceği günler uzak değildir. Milliyetçi Hareket Partisi Bizans'a kadar uzanacak, topraklarımızı işgal etmiş yedi düveli de kapsayacak özür dileme ve taziye sunma furyasına suskun kalmayacaktır. Türk milletinin dününde utanacağı, sıkılacağı, bunalacağı, af ve merhamet dileneceği herhangi bir yanlış ve kusuru yoktur. Bilinmelidir ki, asıl kusur, asıl arıza, asıl açmaz Başbakan Erdoğan'ın hasarlı, sakıncalı ve zararlı zihninde ve politikalarındadır."

MECLİS'TE BERKİN ELVAN MESAJI

Kılıçdaroğlu, bugün Berkin Elvan'ı anmak isteyen çocuklara yapılan polis şiddetini de eleştirerek, ''Benzer ölümler olmasın diye bugünü ona adadım. Çocuklar sevilmek ister, hele de böyle bir çocuk bayramında olacak iş değil" dedi. Kılıçdaroğlu, Köşk adayının sorulması üzerine ise, her parti kadar bekleyerek adaylarını açıklayacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın 1915 olaylarıyla ilgili sözleriyle ilgili bir yorum yapmadı ve bununla ilgili yarın Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un bir açıklama yapacağını söyledi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 05:45

İLGİLİ HABERLER