Gündem
  • 6.7.2015 23:24

Bahçeli'nin ağzından bal damladı

MHP lideri Devlet Bahçeli koalisyon konusunda ilk kez bu kadar ılımlı açıklamalar yaptı.

Koalisyon deneyimlerini partisinin milletvekilleriyle paylaşan MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Sabırlı olunursa çözülemeyen birçok konu koalisyon hükümetleriyle çözülür" diye konuştu.

İftar yemeğinde MHP'li milletvekilleriyle biraraya gelen Devlet Bahçeli'nin gündeminde koalisyon kurma konusu vardı. Bahçeli, "Ayrı dünya görüşünde 2 parti biraraya geliyor. Zordur, sabır gerekir. İlkelerimiz bellidir. Koltuk peşinde koşan insanlar olmayız" dedi.

TÜRKİYE HÜKÜMETSİZ KALMAZ

Kırmızı çizgilerini "çözüm sürecinin askıya alınması, yolsuzlukların araştırılması, Erdoğan'ın Anayasal çizgilere çekilmesi" olarak açıklayan Bahçeli geçen hafta, "Tüm alternatifler tüketilir, siyasi istikrarsızlık baş gösterirse Türkiye'yi namerde muhtaç etmeyiz" demişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Tek parti hükümetleri despotizme gidişin yolunu açar. Koalisyonda ise sabırlı olunursa Türkiye'nin birçok sorunu çözülebilir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, koalisyon deneyimlerini partisine ait milletvekilleriyle paylaştı. Bir grup milletvekili ile iftar yemeğinde bir araya gelen Bahçeli, koalisyon hükümeti deneyimlerini anlarken, "Tek parti hükümetleri daha çok despotizme doğru gidişin yolunu açarken, koalisyonlar daha çok insanları bir araya getirir. Bir çok çözülemeyen konu çözülür" dedi.

Devlet Bahçeli, iftar yemeğinde özellikle DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümetinin kurulması ve erken seçim kararı almaya götüren süreçle ilgili değerlendirmeler yaptı. Aynı dünya görüşüne sahip olmayan partilerin bir araya gelerek koalisyon kurduklarına dikkat çeken Bahçeli, şunları söyledi: "Zordur ama sabırlı olmak gerekir. Aynı dünya görüşünü paylaşmayan iki partinin insanları bir araya geliyor. Böyle olunca herkes birer adam yaklaşması lazım ki huzur içinde Türkiye yönetilsin. Koalisyon ortamında rahmetli Ecevit'in partisinin bölünmesinde sonra yeni kurgular üzerine erken seçimi istemek zorunda kaldık. Millet versin kararı dedik."

İLKELERİMİZ BELLİ!

MHP'nin de içinde yer aldığı 3'lü koalisyonun Türkiye'nin bir çok sorununu çözdüğünü vurgulayan Bahçeli, özellikle "DSP ile yan yana gelinmez" düşüncesini kırdıklarını belirtti. Bahçeli, "O hükümet, Türkiye'ye çok şey kazandırdı. O dönemde DSP ile MHP'nin bir araya gelmesi birçok şeyi kırdı. Özellikle piyasalarda insanların birbirine daha rahat yaklaşmasına vesile oldu" diye konuştu.

Bahçeli'nin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevlendirilmesinin ardından başlayacak koalisyon görüşmelerine de değindi. MHP'nin ilkelerini kamuoyuna açıkladığını anımsatan Bahçeli, "İlkelerimiz belli. Milletin değerlerini bir kenara bırakarak koltuk sevdası peşinde koşan insanlar durumuna düşmeyi hiç birimiz istemeyiz. İlkelerimiz belli ve ortada" dedi.

ÜÇ ŞART SUNMUŞTU

Bahçeli, geçtiğimiz salı günü partisinin grubunda yaptığı konuşmada koalisyon şartlarını üç ana başlık altında toplamıştı. Bahçeli, "Kırmızı çizgilerimiz" dediği şartlarını şöyle sıralamıştı: "Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasal sınırlar içine çekilecek ve Anayasa'daki tarafsız konuma gelmesi sağlanacak. Çözüm süreci tamamen rafa kaldırılacak. 17-25 Aralık operasyonlarına ve yolsuzluk olaylarına adı karışan isimler hakkında soruşturma yapılıp, AKP'li 4 eski bakan Yüce Divan'a sevk edilecek."

Bahçeli, anamuhalefete hazır olduklarını da belirttiği konuşmasında "Ülkeyi hükümetsiz bırakmamak ve istikrarın bozulmaması" için koalisyon seçeneğini değerlendireceklerini de sözlerine eklemişti.
Kaynak: Yeniçağ Gazetesi

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:29

İLGİLİ HABERLER