Gündem
  • 9.11.2014 22:01

Bakan Ala'dan ilginç açıklama

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 17-25 Aralık operasyonlarının o dönemde Başbakan olan Erdoğan’ın Davos’ta yaptığı “one minute” çıkışının ardından hazırlandığını söyledi.

Esenyurt AK Parti İlçe Teşkilatı Olağan Kongresi, Esenyurt Kültür Merkezi’nde yapıldı. 3. Olağan Kongre’ye Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, milletvekilleri, AK Parti İlçe Teşkilatı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Divan Başkanlığının oluşturulmasının ardından protokol konuşmaları kısmında salondakilere seslenen Bakan Ala, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırılara yönelik açıklamalarda bulunan Bakan Ala, Osmanlı tarihinde İsrail’e yapılan yardımlardan bahsetti. Ala, şunları kaydetti:

“Mescid-i Aksa’da bugün kardeşlerimize zulüm edenler unutmasın ki, kendilerine zulüm edildiği zamanlarda gemiye bindirilip Akdeniz’e gönderildiklerinde, gidecek yer bulamadıklarında, Kanuni Sultan Süleyman kucağını açtı ve Osmanlı gibi bir medeniyet insanlığın ne olduğunu gösterdi ve onlara bu memlekette yer verdi. Biz onların torunları olarak diyoruz ki; Ayağını Mescid-i Aksa’dan çek. Biz herhangi biri değiliz.”

Bakan Efkan Ala, AK Parti’nin tarihinde yaşadığı önemli olayları da değerlendirdi. Partisine açılan kapatma davasını hakkında konuşan Ala, davayı akla aykırı olarak nitelendirdi. AK Parti olarak kapatma davalarına tamamen karşı olduklarının altını çizen Efkan Ala konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Kapatma davasını batıya anlatmada o kadar zorluk çektik ki o zaman, yine de ülkemize bir zarar gelmesi diye bir sürü gerekçelerle izaha çalıştık. Bir partinin sandıktan çıkma ihtimali yoktur, şiddet kullanıyordur, terör yapıyordur ve adına parti diyordur. İşte o zaman bu kurumlara yönelik yapılan düzenlemelerdir. Zaten milletin belirli yüzde de oyunu almış, iktidara gelmiş bir partiyiz. Biz bunları aştık da o akıl ne yapıyor acaba? Ne kadar düşük seviyede bir akıl bu arkadaşlar. Benim ülkemde bu kadar düşük seviyede bir aklın, çeşitli mekanizmalarda bulunmasından dolayı ben üzüntü duyuyorum.”

“ONE MİNUTE’TEN SON O DOSYALAR AÇILIYOR”

AK Parti iktidarında yaşanan ve gündemi uzun süre meşgul eden olayların kronolojisine dikkat çeken İç İşleri Bakanı Efkan Ala, 17-25 Aralık operasyonlarının, o dönemde Başbakan Erdoğan’ın Davos’ta yaptığı “one minute” çıkışının ardından hazırlandığını söyledi. Ala, “One minute’ten son o dosyalar açılıyor. 17-25 Aralık darbe teşebbüsünde bulunanlar Türkiye için dosya açıyor acaba neden? Aynı yıl içerisinde açılıyor ilk dosya. Ülke ismi vermeyeceğim, Türkiye’yi uluslararası bir ülke ile irtibatlandıran ilk dosya o zaman açılıyor” dedi.

Bakanı Ala, Kobani olayları sonrası Türkiye’de yaşanan ölümlü eylemlere de değindi. Olayların bir anda meydana geldiğini söyleyen Ala, olayların ardında yaşanan detayları bildiklerini ifade etti. Ala, “Bilsinler ki her şeyin fena halde farkındayız.” dedi. Ala, konuşmasının sonuna, “Gereğini gerektiği zaman yapan bir partiyiz. Ne zaman hangi kararı nasıl alacağını çok iyi bilen bir iktidarız” ifadelerini ekledi.

İki listenin yarıştığı 3. Olağan Kongre’de mevcut ilçe başkanı Şenay Değer’in listesi oylamaya katılan 430 delegenin oylarının çoğunu alarak 3. kez yönetime seçildi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:25

İLGİLİ HABERLER