Gündem
  • 21.2.2018 16:16

Bakan Bülent Tüfenkci'den 'Çiftlik Bank' açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, katıldığı Türkiye Perakende Zirvesi sonrası, Çiftlik Bank ile ilgili sorulara yanıt verdi. Tüfenkci, Çiftlik Bank soruşturmasının bittiğini ve değerlendirme aşamasında olduğunu belirtti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, katıldığı Türkiye Perakende Zirvesi sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bakan Tüfenkci, Çitlik Bank ile ilgili olarak "Çiftlik Bank'la ilgili müfettiş soruşturmaları bitti şimdi değerlendiriliyor" dedi.

Tüfenkci, Sadece Çiftlik Bank ile değil, özellikle sanal alemde insanları dolandırmaya yönelik ticarette bir takım mevzuatsal anlamda da boşluklar ve sıkıntılar olduğunu gördük. Şimdi onunla ilgili düzenlemeyi de hazırlıyoruz, arkadaşlar çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Esnaf ve Sanatkar Konfederasyonunun (TESK) desteği ile gerçekleştirilen "Türkiye Perakende Zirvesi"ne katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Tüfenkci, gerçek mal ve hizmet ticaretinin dışında insanları dolandırmaya yönelik işlemlere karşı yeni bir düzenleme üzerinde çalışıldığını, tamamlandığında kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.

BAKAN TÜFENKCİ'DEN 'ÇİFTLİK BANK' AÇIKLAMASI

Sadece Çiftlik Bank ile değil, özellikle sanal alemde insanları dolandırmaya yönelik gerçek mal ve hizmet ticaretinin dışında ticarette bir takım mevzuatsal anlamda da boşluklar ve sıkıntılar olduğunu gördük. Şimdi onunla ilgili düzenlemeyi de hazırlıyoruz, arkadaşlar çalışıyorlar.

Sadece bu konu değil, din istismarcılarından tutun da insanlarımızı yanıltmaya yönelik epeyce sıkıntılı ticaret var. Daha doğrusu adına ticaret de denmez aldatmaya yönelik hem reklamlar var hem de bununla menfaat sağlamaya çalışan bir kesim var. Bunları da içine alacak kapsamlı bir düzenlemeyi hazırlıyoruz. Bitince sizlerle de paylaşacağız.

Sadece Çiftlik Bank değil, 11 tane birbirine benzer adeta saadet zinciri kuran ve temel mantığı da bir müşterinin başka bir müşteriyi getirerek birbirini finanse ettiği bir sistem oluşturuyorlar. Bu sistemin tüketiciyi, vatandaşı mağdur eden ve cezai yönünü de düzenlemek lazım" dedi.

Bir gazetecinin istihdam seferberliği kapsamında perakende sektöründe istihdamı arttırmaya yönelik yapılan çalışmalarla ilgili sorusu üzerine Bakan Tüfenkci, "Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu istihdam seferberliğine perakende sektörü önemli bir cevap verdi ve bu istihdamı arttırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koyduğu hedefler doğrultusunda artı iki istihdam hedefi var. Bu istihdam hedefine de yine perakende sektörü bu büyüme rakamlarıyla ve daha üzerine koyacak büyüme rakamlarıyla bunu yakalayacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 21.2.2018 16:17

İLGİLİ HABERLER