Gündem
  • 3.9.2012 22:46

Bakan Çelik 33 yıllık husumete son verdi

Siverek ilçesinin Tutumlu köyünde 33 yıl önce 35 ailenin terör olayları yüzünden Milli ailesinin köylerini terk etmesi ve köye yerleşen Özayranlı ailesinin arasında çıkan tartışmaya son vermek için köye gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, iki aileyi barıştırdı. Barışma öncesi birlik ve beraberlik mesajları verildi. Barışmada büyük baş ve küçükbaş hayvanlar kesildi.
Barışma töreninde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Bugün Şanlıurfa için, Siverek için arabük köyü için son derece önemli bir gün, anlamlı bir gün bu güzel tablolunun, oluşmasına vesile olan emeği geçen bütün kardeşlerime, teşekkür ediyorum. Dünyanın en şerefli işi barıştır, huzura açılan kapıdır, bundan dolayı insanlığın yarışı, barışta olmalıdır kavgada değil. Hak aramanın yolu terör olamaz, hak aramanın yolu en temel hak olan yaşama hakkı elden alarak, hak arama yolu olamaz, yaşama hakkını elden almak bana kimse vermedi ki sana kimse vermedi ki, yaşatan, dirilten, o hakkı veriyor o hakkı da kendisindedir. Onun için kesinlikle yol terör yolu değildir. Yol dostluk yoludur, kardeşlik yoludur, barış yoludur. Etrafımızda komşu ülkelerde huzur yok, dünyada hiçbir yerinde huzur yok, ama türkiyede, hizmetlerde var, huzurda var ama huzuru bozmak isteyenlere tek vücut olmamız gerekiyor, neden biliyor musunuz, ön tarafa bir bayrağımızı astık, bu bayrağın rengini görüyorsunuz, burada bu memlekette, yaşayan, herkesin kanı var hepimizin kanı bu bayrakta temsil ediyor tıpkı çanak kalede, yan yana yatan bütün kardeşlerimiz gibi. Bu vatanı hep birlikte yaptık, bu bayrağı birlikte şekillendirdik. Dayanışma içerisinde olacağız, kimin sorunu varsa kapılar açık, geleceksiniz konuşacaksınız, konuşacağız, bugün olduğu gibi inşallah sorunları bir bir çözeceğiz” dedi.
33 yıl önce köyünü terk eden köy sahibi Mehmet Milli ise, “Heyecanlı değilim çok mutluyum, köye döndüğüm için değil, inşallah diğer olaylar için bir çığır açılması için benim köy sorunum bitti. Sorunlarım bitti diye bir kaide yok bu bölgede buna benzer bir sürü sorun olaylar var. Hepsi için mücadele edeceğiz. El ele kardeşçe birlikte hareket ederek bir sürü şey yağacağız. El ele vermesek, mazlumlar birleşmese, zalim zapedilmez. Köyü terk ettiğimizde bile mücadelemizi verdik en iyi şekilde verdik, günü geldi buradaki terör olayları bittikten sonra, siyasi ilişkilerimi onlardan kestim, daha öncede benim siyasi bir ilişkim yoktu terörle, ortaklığımız vardı, bölgede bilindiği gibi bir zülüm vardı, bu zulme karşı bir şeyimiz vardı, bundan sonra en iyi şeyi yapacağım” diye konuştu.
Konuşmanın ardından iki aileyi alan Bakan Çelik barıştırdı; birlik ve beraberlik için dua edildi. Bakan Çelik, iki aile birlikte yemek yedi.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 15:30

İLGİLİ HABERLER