Gündem
  • 7.4.2016 15:01

Bakan Ramazanoğlu, Kılıçdaroğlu'na dava açtı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, kendisine yönelik sözleriyle "kişilik haklarını ihlal ettiği" gerekçesiyle 50 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Kılıçdaroğlu, salı günkü grup toplantısında yaptığı konuşmada Karaman'da çocuklara yönelik cinsel istismar iddialarını eleştirmiş ve olaya kayıtsız kalmakla suçladığı Bakan Ramazanoğlu'na "Aileden sorumlu Bakan da zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette o da konuşmuyor" ifadeleriyle yüklenmişti.

CHP liderinin bu sözleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidar partisinin eleştirilerine neden olmuştu.

KADEM, KILIÇDAROĞLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan KADEM üyeleri, "Kadına yönelik cinsiyetçi ve ahlaksız politik dil istemiyoruz" pankartı açarak, "Küfürsüz siyaset", "Özür dile", "Kadına muhalif muhalefet" yazılı dövizler taşıdı. Topluluk adına KADEM üyesi Avukat Kezban Hatemi, suç duyurusuna ilişkin basın açıklamasını okudu.

"CİNSİYETÇİ SİYASET DİLİNE DUR DEMEK İÇİN..."

Açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında yaptığı konuşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na ahlak dışı ve izansız ithamlarda bulunduğu belirtilerek, "Kadın bakana yönelik yapılan bu utanç verici saldırı, İstanbul Sözleşmesiyle dur denilen kadına yönelik şiddetin ve kadını cinsiyeti sebebiyle itibarsızlaştırmanın bir tezahürüdür" denildi. Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin nefret suçu olduğunu ve hiçbir gerekçeyle meşru gösterilemeyeceği ifade edilen açıklamada, "Bu cinsiyetçi siyaset diline dur demek için, toplumun bu şiddet diline artık yeter dediğini göstermek için bugün burada Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduk" denildi.

"ÖZÜR BEKLİYORUZ..."

KADEM Başkanı Sare Aydın da, "Önüne yatmak" kelimesinin hakareti, aşağılamayı ve gayri ahlaki bir durumu ifade ettiğini belirterek, "Bundan dolayı özür bekliyoruz" dedi. Bir habercinin, "Dileyeceğini düşünüyor musunuz?" sorusuna Aydın, "Toplumdaki tepki her geçen gün arttıkça Kemal Kılıçdaroğlu da yaptığı gafın farkına varacak ve özür dileyecektir diye düşünüyoruz" cevabını verdi.

Grup açıklamanın ardından adliye binasına girerek Kılıçdaroğlu hakkında, "Hakaret", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "Aşağılama" suçlamasıyla savcılığa şikayette bulundu.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 20:30

İLGİLİ HABERLER