Gündem
  • 21.7.2017 12:40

Bakandan şaşırtan tsunami açıklaması

Kandilli, Ege Denizi açıklarında 6.6 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası meydana gelen tsunamiyle ilgili olarak, "Tsunami Bodrum liman içindeki istasyonda maksimum 13 cm olarak ölçüldü. Ancak güney kıyılarında 30-40 cm olarak görüldü' diye açıklama yaptıktan sonra Orman ve Su İşleri Bakanı Veyse Eroğlu, Tsunami hadisesi diye bir şey yok, denizin bir miktar yükselmesi var' dedi.

Kandilli Rasathanesi dün gece Ege açıklarında saat 01.31'de meydana gelen depremle ilgili son dakika açıklaması yaptı. Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, bugün depremin büyüklüğünü 6.6 olarak açıklarken, depremin merkezinde hissedilen şiddetin 7.0 olduğunu belirtti. Kandilli'den tsunamiyle ilgili olarak da "Tsunami Bodrum liman içindeki istasyonda maksimum 13 cm olarak ölçüldü. Ancak güney kıyılarında 30-40 cm olarak görüldü' dedi.

EROĞLU: TSUNAMİ DEĞİL DENİZ YÜKSELDİ

Kandilli'nin açıklamasından sonra Orman ve Su İşleri Bakanı Veyse Eroğlu, canlı yayında bir haber kanalına deprem sonrası meydana gelen tsunami ile ilgili olarak, 'Tsunami hadisesi diye bir şey yok, denizin bir miktar yükselmesi var' dedi.

Güncellenme Tarihi : 21.7.2017 12:43

İLGİLİ HABERLER