Gündem
  • 18.8.2017 00:15

Barcelona saldırısı Türkiye'ye mesaj mı?

Türkiye'ye mesaj mı vermeye çalışıyorlar?

Son 3 günde yurt dışındaki 'İstanbul' isimli iki Türk restoranının saldırıya uğraması 'Türkiye'ye mesaj mı veriliyor?' sorusunu akıllara getirdi.

Türkiyeye mesaj mı vermeye çalışıyorlar?

Yurt dışındaki Türk restoranlarının art arda saldırıya uğraması herkesin aklına aynı soruyu getirdi: 'Hedef Türkiye' mi?

Hem Burkina Faso vem İspanya'da hedef olan Türk restoranlarının isminin İstanbul olması dikkat çekti. Türkiye'nin gelişmesini ve büyümesinin çekemeyen odaklar tarafından el altından ve açıktan birçok saldırıya uğradığı bu dönemde yaşanan bu saldırılar, 'kesinlikle tesadüf değil' dedirtti.

14 AĞUSTOS: BURKİNA FASO
Üç gün önce batı Afrika ülkelerinden Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da bir Türk lokantası yönelik silahlı saldırıda en az 20 kişi ölmüş, 8 kişi yaralanmıştı. Aziz İstanbul isimli Türk restoranına yönelik saldırıyı DEAŞ bağlantılı radikal grupların gerçekleştirildiği bildirilmişti.

17 AĞUSTOS İSPANYA
Bugün ise İspanya'nın Katalan bölgesi Barcelona'da turistik alışveriş caddesi La Rambla'da önce yayaların arasına dalıp ardından "Luna de İstanbul" adlı restoranı hedef aldılar.

MESAJ MI VERİYORLAR
Güçlenen Türkiye uluslararası alanda daha bağımsız politikalar yürütmeye başladı. Türkiye'nin bu durumu karanlık odakların ve bazı ülkelerin Türkiye'yi hedef almasına sebep oldu. Bu ülkelerin taşeronluğunu yapan terör örgütleri art arda Türkiye'yi hedef almaya başladı.

Olayların bağlantılarına ilişkin henüz yetkililerden bir açıklama gelmezken, yurt dışında 3 günde 'İstanbul' isimli iki restorana yapılan saldırılar acaba birileri Türkiye'ye mesaj mı vermeye çalışıyor sorularına sebep oldu.

.

 

Güncellenme Tarihi : 18.8.2017 00:43

İLGİLİ HABERLER