Gündem
  • 4.8.2015 13:05

Barış'ın hikayesi Türkiye'yi ağlattı

Mardin'in Midyat ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında mayın patlaması sonucu şehit düşen jandarma komando er Barış Akkabak'ın hayat hikayesi herkesi gözyaşlarına boğdu.
Dedesinin Serik'in Kozan Mahallesi'ndeki evi, sabah saatlerinden itibaren ziyaretçi akınına uğradı. Dede Ramazan Akkabak, evinde taziyeleri kabul etmeden önce torununun mezarını ziyaret etti.
Ardından evinde başsağlığı ziyaretine gelenleri kabul eden Ramazan Akkabak, Serik İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Ece'nin elini tutarak, "Bizi yalnız bırakmayın. Bütün askerler artık benim oğlum" dedi.

Cüzdanından sadece annesinin fotoğrafı çıktı

Barış'ın ilköğretim eğitiminin ardından 15 yaşına kadar çobanlık yaptığını ifade eden dayısı Şaban Akkabak, "Barış kimsenin kalbini kırmaz, kimseyle kavga etmezdi. Anasız, babasız büyüdü. Anasının yanına defnedildi. Dün cüzdanını teslim ettiler. İçinde kendi fotoğrafı ile sadece annesinin fotoğrafı vardı" değerlendirmesinde bulundu.

4 yaşındayken cami avlusuna bırakılmış
Şehidin dayısı Şaban Akkabak, yeğeninin annesiz, babasız ve kardeşsiz büyüdüğünü ifade etti. Yeğeninin 4 yaşındayken diğer kardeşleriyle babası tarafından cami avlusuna bırakıldığını anlatan Akkabak, "Anne ve babası ayrılmıştı. Annesi Kanser tedavisi gördüğü için çocukları babasındaydı. O da biraz baktıktan sonra köyümüze gelerek 3 çocuğu cami avlusuna bırakmış. İki kardeşi evlatlık verildi, Barış'ı biz büyüttük" dedi.

"Askerden sonra kardeşleriyle tanışmak istiyordu"
Dayı Akkabak, Barış Akkabak'ın askerden döndükten kardeşleriyle tanışmak istediğini de söyledi. Şaban Akkabak, "Kardeşleri de bir ağabeyleri olduğunu bilmiyordu. Şehit olunca öğrendiler" dedi. Akkabak, şehidin teyzesinin oğlu Ramazan Tekin'in de Şırnak'ta 10 yıl önce vatani görevini yaptığı sırada hayatını kaybettiği bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:02

İLGİLİ HABERLER