Gündem
  • 16.11.2013 09:31

Barzani ve Şivan Perver Türkiye'de

DİYARBAKIR'da bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Diyarbakır'da bir araya gelecek olan Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Kürt sanatçı Şivan Perwer ile birlikte Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye karayolu ile giriş yaptı.
Barzani, sabah erken saatlerde Şırnak'ın Silopi İlçesi yakınlarından Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye karayolu ile giriş yaptı.
Habur'da Barzani ve Perwer'i Ak Parti Şırnak Milletvekili Emin Dindar, Şırnak Vali yardımcısı Mustafa Akgül, Habur Mülki İdare Amiri Turgay İlhan, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Demir karşıladı. Bir grup Habur Sınır Kapısı önünde Barzani'yi Kürtçe, 'Haşgeldin Başkan Barzani' yazılı pankart ile karşıladı. Kendisini karşılayanlarla el sıkışan Barzani için çok sıkı güvenlik önlemleri alındığı görüldü.
Ak Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Demir, "Sayın başkanım hoş geldiniz şeref verdiniz bizlere. Öyle ümit ediyor ve inanıyoruz ki bu ziyaretiniz Kürt ve Türk halkı arasında sevgi barış ve kardeşliğin daha da güçlenmesine vesile olacaktır. Zatı alinizin biz Kürtler için çok büyük değer ifade ettiğini özellikle belirtmek istiyorum. Sizin şahsınız dair bu milletin yüreğindeki umudun hiçbir zaman sönmemesini diliyor tekrar hoş geldiniz Şeref verdiniz baş göz üstüne geldiniz" dedi.
Barzani, açıklama yapmayacağını belirtmesi üzerine Şırnak Milletvekili Emin Dindar ile birlikte yaklaşık 50 araçlık konvoyla birlikte karayolu ile Diyarbakır’a doğru yola çıktı.
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile ünlü Kürt sanatçı Şivan Perver, Diyarbakır'a kalabalık bir konvoy eşliğinde geldi. Barzani ve Perver'i Diyarbakır'da karşılayanlar 'Biji Kürdistan' (Yaşasın Kürdistan) sloganları attı. Barzani ve Perver, akşam saatlerinde Başbakan Erdoğan'la katılacakları törene kadar otelde dinlenecek.


SABAH ERKEN SAATLERDE 50 ARAÇLIK KONVOYLA GELDİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır programına davet ettiği Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ve sanatçı Şivan Perver, Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.

Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan saat 07.10 sıralarında yaklaşık 50 araçlık konvoyla Türkiye'ye giriş yapan Barzani ve Perver'i gümrük sahasında Ak Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, Şırnak Vali Vekili Mustafa Akgün, Şırnak Emniyet Müdürü Avni Usta ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir karşıladı.

Milletvekili Dindar, Barzani'ye Kürtçe "Hoşgeldiniz" dedi. Gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Barzani ve Perver tekrar araçlarına binerek, Diyarbakır'a doğru hareket etti. Barzani'ye Milletvekili Dindar ve Vali Vekili Akgün de eşlik etti.

Öte yandan, Barzani posteri ve bölgesel yönetimin bayraklarını taşıyan bir grup vatandaş da Habur Sınır Kapısı girişinde "Lider Barzani Hoşgeldin" yazılı pankartı açtı.

ŞİVAN PERVER: HEPİMİZİN GÖNLÜ MUTLU OLSUN

Kürt Sanatçı Şivan Perver de “Hepimizin gönlü mutlu olsun. Bu mutluluğa ortak olmak için geliyoruz. Konuşulacak çok şey var ama onları sonra konuşacağız. Biz vatanımıza geldik. Güzel şeyler oluyor. Çok teşekkür ediyorum.” dedi.

BARZANİ VE PERVER'İ DİYARBAKIR'DA BAKAN EKER KARŞILADI

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile ünlü Kürt sanatçı Şivan Perver Diyarbakır’a geldi. Şehir girişinde yaklaşık bin kişi, Barzani’yi karşılamak için toplandı. Konvoy, burada durmayarak doğrudan otele geçti. Barzani ve Perver, Green Park Oteli’nin girişinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ve BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan tarafından karşılandı.

DAVUTOĞLU ABD GEZİSİNİ ERTELEDİ, DİYARBAKIR'A GİTTİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, programında son anda değişiklik yaparak ABD ziyareti öncesi, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Irak Kürdistan Bölgesel Başkanı Mesud Barzani ile buluşmasına eşlik etmek için Diyarbakır’a gitme kararı aldı.

Davutoğlu, Erdoğan’dan gelen talep üzerine ABD ziyaretine çıkmadan önce bu sabah Ankara Esenboğa Havalimanı’nda düzenleyeceği basın toplantısını iptal etti. Davutoğlu, Erdoğan-Barzani görüşmesinde başta çözüm süreci, Irak ve Suriye’deki gelişmelerle ilgili verilecek mesajlarla Washington’a gidecek. Davutoğlu, ABD’li mevkidaşı John Keryy’nin daveti üzerine yapacağı ziyarete pazartesi günü başlayacak.

Hatırlanacağı gibi ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden da geçen salı Barzani’yi telefonla arayarak, Kürt liderle bölgedeki siyasi gelişmeler ve Diyarbakır ziyaretiyle ilgili fikir alışverişinde bulunmuştu.
 

DİYARBAKIR"DA BARZANİ PANKARTI

Mesut Barzani için Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi'nde ise Kürdistan Gençlik Harekit Derneği, Kuzey Irak'ta kullanılan Kürdistan bayrağı asarken, Devrimci Demokrat Kürt Derneği ise Kürtçe, "Kürdistan bölgese sayın Mesut Barzani Kuzey'deki vatanınıza hoşgeldiniz' yazılı pankart astı. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 10:20

İLGİLİ HABERLER