Gündem
  • 25.9.2017 13:06

Başbakan açıkladı!.. Topbaş istifa mı ettirildi ?

Başbakan Binali Yıldırım: Kadir Topbaş'ın yerine ilçe belediye başkanlarından biri gelir...Başbakan Yıldırım: Kadir Topbaş'ın yerine ilçe belediye başkanlarından biri gelir...

Ortak yayında medya temsilcilerinin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, Kadir Topbaş'ın istifasını değerlendirdi..

İstifa eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yerine kimin geleceği sorusu üzerine Başbakan Binali Yıldırım "Yerine ilçe belediye başkanlarından biri gelir" açıklamasında bulundu.

Yıldırım konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"Toplantıdaydım, "Kadir Topbaş istifa etti" diye bilgi geldi ama orada "istifa ettirildim" diye bir şey mi dedi? İstifa ettikten sonra da önce de görüştük. İstifa edeceği konusunda bana bilgi verdi sadece. Yerine ilçe belediye başkanlarından biri gelir muhtemelen. Bu hafta sonunda süre doluyor, perşembe günü (28 Eylül) belediye mecisi seçim yapacak. Bir arkadaşımız boşalan koltuğu doldurmuş olacak. Koltuk boşaldı, başka biri gelip oturacak. Bizim de burada iyi kötü işimiz var yani. "

Basın mensuplarını Topbaşı'ın yerine kimin geleceğini sordu. Yıldırım, "Yerine, bir arkadaş, ilçe belediye başkanlarından biri gelir muhtemelen. Bununla ilgili Pazar günü genel başkanımız, belediye başkanlarıyla geniş katılımlı bir değerlendirme yaptı. Ve bu hafta sonunda da doluyor süre. Perşembe günü 28 Eylül’de İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi toplanacak ve seçim yapacak. Bir arkadaşımız görevi doldurmuş olacağız " dedi. Yıldırım, "2019 için pek çok yerde İstanbul Büyükşehir Başkanlığı için adınız geçiyor?" sorusuna ise "Şimdi koltuk boşaldı, başka biri gelip oturacak. Bizi nereye koyacaksın? Dolu koltuk yani. Bizim de burada iyi kötü işimiz var" yanıtını verdi.

BAŞAKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MI?

Yazarımız Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı için ibrenin Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a döndüğünü yazmıştı.

Güncellenme Tarihi : 25.9.2017 13:18

İLGİLİ HABERLER