Gündem
  • 14.10.2016 16:41

Başbakan çiftçiye 'mazot' müjdesi verdi

Başbakan Binali Yıldırım, milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren bir açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım: "Kullanılan mazotun yarısı sizden yarısı bizden" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, 'Milli Tarım Projesi'nde açıklamalarda bulundu. Tarıma yönelik desteklerin artacağını belirten Başbakan Yıldırım, TMO'nun da etkin bir şekilde kullanılacağını belirtti. Başbakan Yıldırım, çiftçiye kullandıkları mazotun yarısını devletin ödeyeceğini açıkladı.

Başbakan'dan çiftçiye 'mazot' müjdesi

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

*Gelecek nesillere üreten bir Türkiye bırakmak istiyoruz. Stratejik olarak kabul ettiğimiz sektörlerin başında tarım ve hayvancılık var.

*800 milyon insan açlıkla karşı karşıya, 600 milyon kişi de aşırı şişmanlıkla mücadele ediyor. Tarımdaki kredi maliyetleri düştü. Hayvansal üretim iki kat arttı.

*Gübreyle ilgili söyledim yüzde 23 indirim sağlandı.

*Tarım ihracatı 4 kattan fazla arttı, 17 milyar Dolar'a ulaştı.

*Piyasadaki dalgalanmaları engellemek için TMO etkin bir şekilde kullanılacak.

"" frameBorder=0 width=300 name=google_ads_iframe_/68858259/hurriyet/ekonomi/body_300x250_1_0 marginWidth=0 scrolling=no>

*Çiftçiye kullandığı mazotun yarısını devlet ödeyecek. Yılda 2 sefer destek verilecek.

*Ekimde ve hasatta. İlk destek Nisan-Mayıs, ikinci destek Eylül-Ekimde verilecek

*Damızlık amacıyla ithalat yapacağız. 'Eti ucuzlatacağım, et ihtiyacını karşılayacağım' diye bu kadar zengin toprakları olan, bu kadar imkanı olan bir ülkenin, sürekli ithalat yapması akıllı bir iş değil. Onun için 25 ilimizde mera hayvancılığı yetiştirici bölgeleri oluşturuyoruz.

*Bu illerimiz toplam mera varlığımızın yüzde 52'sini büyükbaş hayvan varlığımızın yüzde 32'sini oluşturuyor. Bu meralar, teröristlerin dolandığı yerler, onlar gidecek mal, davar yayılacak. Meralarda hayvancılık yapmak isteyenlere ıslah yapma şartıyla cüzi paralarla kiraya vereceğiz.

Güncellenme Tarihi : 14.10.2016 16:43

İLGİLİ HABERLER