Gündem
  • 12.1.2018 15:47

Başbakan'dan AYM'nin 'hak ihlali' kararı hakkında açıklama

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) 'hak ihlali' kararı için, "Doğru kararı verecek olan birinci derece mahkemesidir" dedi. Yıldırım, AK Parti-MHP ittifakı ve ABD'nin Türkiye'ye yönelik seyahat yasağı konularında da açıklamalarda bulundu

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazı çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Anayasa Mahkemesi'nin Şahin Alpay ve Mehmet Altan hakkındaki 'hak ihlali' kararına ilişkin, "Doğru kararı verecek olan birinci derece mahkemesidir" dedi.

Yıldırım, AK Parti ve MHP arasındaki ittifak için, "Biz de ittifaka olumlu bakıyoruz. Bir partinin listelerinden seçime girmek değil, amblemlerini muhafaza ederek seçime gitmelerine yönelik düzenlemeye sıcak bakıyoruz" diye konuştu. Yıldırım ayrıca, "İttifak dediğin aleni yapılır" dedi.

ABD'nin Türkiye'ye yönelik seyahat yasağı uyarısı ile ilgili olarak Yıldırım, "Ankara, Washington ve New York'tan daha güvenlidir. Ankara ne kadar güvenliyse Washington o kadar güvenli. İstanbul ne kadar güvenliyse New York o kadar güvenli" ifadelerini kullandı.

Yıldırım'ın açıklamaları:

AYM'NİN 'HAK İHLALİ' KARARI

AYM'ye bireysel başvuru hakkını bizim hükümetimiz getirdi. AYM'nin kararını beğeniririz beğenmeyiz ancak takdir edersiniz ki, ilk derece mahkemesi dosyaya hakimdir. Dosyanın içeriğini biz de bilmiyoruz, AYM de bilmiyor. Doğru kararı verecek olan birinci derece mahkemesidir. AYM de değerlendirmesinde birkaç husustaki iddiayı, dayanaktan yoksun bulmuş reddetmiştir. Tutuklanma sebebini yeterli görmeyen bir karar almıştır. Bu davanın görüldüğü mahkemede gerekli karar verilecektir. Nöbetçöi mahkemenin kararı yeterli değildir. AYM'nin gerekçeli kararının beklenmesi istenmiştir. Buradaki verilen karar iddianame sürecine kadar olan işlemlerle ilgilidir. İddianame ve sonrası konularda mahkemenin yargılama hakkı saklıdır.

Güncellenme Tarihi : 12.1.2018 14:48

İLGİLİ HABERLER