Gündem
  • 25.4.2015 18:10

Başbakan Davutoğlu Erzurum'dan seslendi

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran milletvekili seçimleri öncesi ilk mitingini bugün Erzurum’da gerçekleştirdi. Konuşmasında HDP, CHP ve MHP’ye yüklenen Başbakan Davutoğlu, “Özgürlükçü bir anayasa hazırlayacağız. Milli bir anayasa ile halkımızın karşısına çıkacağız” dedi.

İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitinge ilgi yoğun oldu. Mitingde ilk olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, eski Sağlık Bakanı Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, eski İçişleri Bakanı Erzurum Milletvekili adayı Efkan Ala, Erzurum Milletvekili ve Milletvekili adayı Adnan Yılmaz, Fazilet Dağcı Çığlık, Muhyettin Aksak, Cengiz Yavilioğlu, Erzurum Milletvekili adayları Zehra Taşkesenlioğlu, İbrahim Aydemir, Abdurrahim Fırat, Zafer Tarıkdaroğlu, Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen halkı selamladı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yaptığı konuşmada, istikrarın ve büyümenin devam etmesi için desteğin sürmesi gerektiğini belirterek, “Erzurum’umuzun büyümesi, Türkiye’mizin büyümesi ve istikrarın devam için Erzurum”un desteğinin devam etmesi gerekir. Büyükşehir Belediyesi olarak Erzurum’u yeniden imar ediyoruz. Modern bir kent haline dönüştürmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Erzurum marka şehir olma yolunda hızla ilerliyor” dedi.

“KALKINMANIN ADRESİ ERZURUM OLACAK”

Eski İçişleri Bakanı ve Erzurum Milletvekili adayı Efkan Ala da selamlama konuşmasında, “Mübarek üç aylara girdik. Üç aylarımızı tebrik ediyorum. Bu dönemlerde Türkiye’nin istikrar içerisinde büyümesi ve kalkınma nelere kadirdir bilenler çeşitli biçimlerde harekete geçtiler. Erzurum’a, Erzurumlu’ya yaratılanı yaradandan ötürü severiz diyen bir dinin mensuplarına soykırım iftirasını atanlara Erzurum Kongresi’nin yapıldığı Erzurum’dan, Palandöken’in eteklerinden haykırıyoruz. O kararlarını aynen iadeli taahhütlü olarak iade ediyoruz. Bırak sen onları, insanlık nedir öğrenmek istiyorsan İstasyon Meydanı’na gel, Erzurum’a gel. Nene Hatunlar’ın torunlarıyla konuş. İnsanlık nedir, merhamet nedir öğren. Bütün değerlerimizin savunucu olarak devam edeceğiz. Erzurumlu’dan senet istenmez. Bizim sözümüz senetten daha kıymetlidir. Emanetinizi hiçbir zaman yere düşürmedik, düşürmeyeceğiz. Türkiye’nin hedefleri var. Biz hedeflere giderken, Türkiye bu hedeflere yürürken, bizlerin yanımızda duran sizlere ne kadar muhabbet duysak azdır. Türkiye’nin hedefini koyduk. Dünyanın en gelişmiş ilk on ülkesi arasına gireceğiz. 2023 hedefimiz budur. Buna var mıyız. Bunu istikrarla istikrarın arkasında durarak bütün İslam dünyasına örnek olacak tecrübe olarak sunmaya hazır mıyız. Önümüzdeki dönem Erzurum’un kalkınma dönemidir. Erzurumlu diyarı gitmeyecek. Bölge artık kalkınmanın gelişmenin istihdamın işsizliği yok etmenin adı olacak. İstikrarın arkasında durdukça bunu başaracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Kalkınmanın adresi Erzurum olacak” diye konuştu.

“ERZURUM HER ZAMAN ARKAMIZDA DURDU”

Eski Sağlık Bakanı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ ise, “Erzurum her zaman AK Parti’nin arkasında, bizim arkamızda durdu. Bugün gördüğümüz bu manzara, destek aynı şeyi bir kez daha ortaya koydu. Bizim için bu süre içerisinde sizlere hizmet etmek çok büyük bir şereftir. Bu dönemde sizin seçeceğiniz milletvekillerimizde hem Erzurum’a hem Türkiye’ye büyük hizmetler verecekler. Bayramı aldıkları yerlerden çok daha yukarılara taşıyacaklardır” dedi.

“ÇANAKKALE’DE OLDUĞU GİBİ BAŞ VERİRİZ BAŞ EĞMEYİZ”

Erzurumlular’ın sevgi gösterileri arasında kürsüye gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte miting alanındaki Erzurumluları selamlayarak, karanfil attı. Başbakan Davutoğlu, “Bismillah demeye geldik. İlk adımı nerden atalım dedik. Nerden atılır diye sorulduğunda Erzurum ile bismillah dedik. Nisanda kar olur, soğuk olur dediler. Erzurumlu soğuğa meydan okur dedik, bizi yanıltmadı. Erzurum Mevlaya emanet, vatan Erzurum’a emanet. Bugünden itibaren 7 Haziran’a kadar 70’i aşkın vilayetimizde mitingler yapacağız. Bütün partilere ve vatandaşlarımıza sesleniyorum. Kampanyanın barış içerisinde geçmesini, kazasız belasız geçmesini diliyorum. Birinci hayır Regaip Kandili, üç aylara girdik. İkinci hayır TBMM’nin 95. kuruluş yıl dönümü. Erzurum Kongresi’nde başladı her şey. Biz bugün buradaysak, izzetimiz ve onurumuzla buradaysak Erzurum Kongresi’ne katılan yiğitlerin sayesinde buradayız. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. Bu anlayışla 7 Haziran’a gidiyoruz. Üçüncü hayır; Cumhurbaşkanımız 105 ülkenin temsilcisiyle Çanakkale’de 100. yıl törenlerinde barış mesajı verdi. Biz Türkler savaş meydanına çıktık mı mertçe savaşırız. Barış yaptık mı mertçe barış yaparız. Savaştıklarımızla barış yapmasını da biliriz. Erzurum kale şehir. Kale düşmezse vatan düşmez. Kale düşmezse milli hakimiyet düşmez” dedi.

1915 olaylarına da değinen Başbakan Davutoğlu, “Tarihimizle, ecdadımızla gurur duyduk. Tarihimizle yüzleşiriz, konuşuruz. Arşivlerimizi açarız. Ama bizimle konuşmak isteyen göz hizasından konuşacak. Tepeden kibirle bize bakanı, kibir sadakadır. Kibre onurla cevap veririz. Çanakkale’de olduğu gibi baş veririz baş eğmeyiz” diye konuştu.

“2002’de AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye’de görünen hükümetler vardı ama IMF yönetiyordu” diyen Başbakan Davutoğlu, “Başbakanın açıklamalarından çok IMF’nin açıklamaları öne çıkıyordu. Hani 80-100 kişilik sınıflar? Türkiye’ye IMF memuru geliyor mu? Türkiye IMF’e icra direktörü gönderiyor. Kılıçdaroğlu ve zihniyeti anlamaz. Erzurum’a gelmiş geçen sene. Gelip sizinle oturmadık demiş. Erzurumlu kime oy vereceğini bilir. 2002’de 70 sente muhtaç bir Türkiye vardı. Dünyada mazlumlara en fazla sahip çıkan bir Türkiye var. Bu topraklar bereketlendi. Dua edilen insanlar var. Demokrasiyi yeniden inşa ettik” dedi.

Yeni bir hamle döneminin eşiğinde olduklarını ifade eden Davutoğlu, “Yeni Türkiye sözleşmesi. Bu sözleşmenin ruhu Erzurum Kongresi’nin açıklamasıdır. 100 sene önce Çanakkale’de, Balkanlar’da, Sarıkamış’ta, Yemen’de omuz omuza savaşanların torunları olarak bu memleketin sahipleriyiz. Kimse bizi bölemez” şeklinde konuştu.

“ONLAR KONUŞUR, AK PARTİ YAPAR”

Her il için ayrı bir seçim beyannamesi hazırladıklarını da söyleyen Başbakan Davutoğlu, “Sivil anayasa, özgürlükçü bir anayasa dedik. Darbe anayasası dedik. Yeni anayasaya söyle Erzurum var mısın? 27 Mayıs, 12 Mart, 28 Şubat darbecilerine karşı yeter söz milletindir demeye var mısın? Özgürlükçü bir anayasa hazırlayacağız. Milli bir anayasa ile halkımızın karşısına çıkacağız” dedi.

Milli tankın üretileceğini, milli muharebe uçağının 2013’e kadar uçurulacağını belirten Davutoğlu, “Türkiye’de her şey milli olacak. Kılıçdaroğlu buraya gelmeye cesaret edemez. Onlar konuşur, AK Parti yapar” diye konuştu.

Bugün DAP programının açıklandığını hatırlatan Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yepyeni bir hamle başlatıyoruz. Erzurum bölgenin merkezi. Kılıçdaroğlu’na da, Bahçeli’ye de şunu söyleyin artık, bu millet ayağa kalktı. Dağlarda teröristlik yapanlar Erzurum’u gözüne kestirmiş. Ağrı’daki olayları istismar ediyorlar. Türkü’yle Kürdü’yle Erzurum bu baskılara boyun eğmez. Allah’ın izniyle Aziziye Tabyası gibi demokrasiyi savunacak. Van’da AK Parti konvoyuna saldırdılar. Eğer dedikleri gibi demokrasiye inanıyorlarsa önce baskıyla, şiddetle, terörle demokrasinin yan yana olmayacağını bilmeliler. Bilmezlerse öğreteceğiz. Bu millet öğretir. Türkiye Cumhuriyeti’nin her metrekaresinde al bayrağımızı dalgalandıracağız.”

Başbakan Davutoğlu, konuşmasının ardından AK Parti milletvekili adayları ve İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ile birlikte partilileri selamladı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:50

İLGİLİ HABERLER