Gündem
  • 25.11.2015 17:46

Başbakan Davutoğlu hükümet programını açıklıyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni hükümet programını TBMM Genel Kurulu'nda açıklıyor.

Davutoğlu'ndan öne çıkan başlıklar şöyle

TÜM KESİMLERLE YAKIN İSTİŞARE YAPACAĞIZ

Milli iradenin önüne çıkarılan her engeli bundan sonra da milletimizin desteğiyle aşma konusunda tereddüt göstermeyeceğiz. Tüm siyasi partilerle yakın işbirliği içinde ve diyalog içinde olacağımızı belirtmek isterim. İnşaa edeceğimiz yeni reformlarla 2023 hedeflerine yürüyüşümüz kararlılıkla devam edecektir. Meclis dışında da tüm kesimlerle yakın istişare içinde politikalarımızı hayata geçireceğiz.

PERSPEKTİFİMİZDE İNSAN ONURU YER ALACAK

Türkiye bölgesel krizlerden AK Parti liderliğinde pozitif biçimde ayrışmayı başarmıştır. Son 13 yılda yapılanları yeni atılım döneminde taçlandırmak amacımız olacaktır.Fırsat eşitliğini gözeten ve herkesi kucaklayan bir hükümet politikası izleyeceğiz.Güven ve istikraru gözeterek büyüyen bir Türkiye'yi inşa edeceğiz. 64. hükümet tam anlamıyla reform hükümeti olacaktır. Demokratikleşme perspektifimizin odağında insan onuru yer almaktadır.

CEMEVLERİNE HUKUKİ STATÜ TANIYACAĞIZ 

Reformlarımız sonucunda daha özgür, daha rekabetçi ve insan odaklı bir yapıya kavuşacağız. İnancı, ırkı, siyasi düşüncesi yüzünden kimse ayrımcılığa maruz bırakılamaz. Önümüzdeki dönemlerde temel önceliğimiz eğitimin her seviyesinde kaliteyi yükseltmek tek hedefimiz. Reel sektörde köklü değişimler gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Alevi vatandaşlarımızın talepleri karşılanacaktır. Cemevlerine hukuki statü tanıyacağız. Yeni anayasa ve yargı reformu için uzlaşmacı bir anlayışla gereken adımları atacağız.

Sivil toplum kurumlarının yapılarının ve mali kaynaklarının düzenlenmesini sağlayacağız.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:29

İLGİLİ HABERLER