Gündem
  • 28.7.2014 21:56

Başbakan, paralelcilere sert çıktı

Törende bir konuşma yapan Erdoğan, önce Gazze'deki duruma değindi. Türkiye'nin çabalarıyla Gazze'de nihayet ateşkes ilan edildiğini belirten Erdoğan, "İsrail on yıllardır olduğu gibi bugün de hukuk tanımıyor. Bugün de ateşkeslere riayet etmiyor. Yine de Gazze'ye geçici bir süre insanî yardım ulaşması için ateşkes girişimlerimizi sürdürüyor, ateşkesin kalıcı olması için de çok yoğun çaba sarfediyoruz" dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"İsrail, Gazze'ye yönelik operasyonların başladığı günden bugüne 3 İsrailli sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu. 3 İsrailli sivil karşılığında, Gazze'de şu ana kadar 1.100'e varan masum insan hayatını kaybetti. İsrail bu orantısız, insanlık ve vicdan dışı saldırılarına Hamas'ın attığı füzeleri bahane olarak gösteriyor. İsrail, sözüm ona teröre karşı mücadele verdiğini iddia ederek, yaptığı katliamı, yaptığı soykırımı dünyaya meşru göstermeye çalışıyor. 500 ton bomba yağdırıyorsun, sürekli olarak fosfor bombalarını kullanıyorsun, tanklarla, toplarla buraya giriyorsun ve utanmadan sıkılmadan hâlâ Hamas'ı füze atıyor, roket atıyor diye dünyaya tanıtmaya çalışıyorsun."

"BAZI AKTÖRLER ROLLERİNİ OYNUYOR"

"Büyük bir devletin yapması gereken ne ise onu yapıyoruz. Ve onu yapmaya devam edeceğiz. Bakın, içeride birileri Türkiye'yi aciz göstermek için elinden geleni yapıyor. Gazze meselesinin, Suriye, Irak meselesinin üzerini örtmek için, yani bölgedeki zalimlere destek vermek için içerideki bazı aktörler rollerini oynuyorlar. Ellerine ne geçerse istismar etmekten kaçınmıyorlar. Yaptıkları sorumsuzca, cahilçe açıklamaların Türkmen kardeşlerimizin şartlarına zarar verdiğini anlamayacak kadar bu işin dışındalar. Kardeşlerim, bunlar Mısır'ın Gazze meselesinde arabulucu olması için çağrı yapıyorlardı. Şu anda Türkiye ateşkes görüşmelerinde en önemli aktör ve Mısır'a çare yapanların bir kez daha yüzleri kızardı."

PARALEL YAPI

"Günlerdir bir senaryo sahneye kondu ve bunun senaristleri belli. Parelel yapı. Bu senaryo içinde, bağımsız söylenen, bağımlı milletvekilleri var, sözüm ona. Bunlar yasa tanımaz bir şekilde Adalet Sarayı'nın içine girecek kadar hassasiyetlerini kaybetmiş, sözüm ona milletvekilleri. Bunlar kendilerine göre orada bazı değerlendirmeler, bazı kararlar veriyorlar. Her şey yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Bunun da arkası gelecek, bunun arkasında nelerin olduğunu biz şu anda hissediyoruz, görüyoruz. Niye? Bunlar bizim ulusal güvenliğimizi tehdit etmek için her türlü adımları attılar. Bunlar devletin kurumları içerisine 40 yıllık bir çalışmayla yerleştiler. Bu süreç yeni bir süreç değil. Şimdi oradan bir dershane konusunda attığımız bir reform adımını kabullenemediler. Çünkü oradan çok büyük rant geliyordu, bu rantı kaybettikleri için çılgına döndüler."

"ELLERİNDE KELEPÇEYLE HAVA ATIYOR"

"Bir tanesi, ellerinde kelepçeyle hava atıyor, şov yapıyor. Peki kelepçe vurduklarınızın hali ne olacak? Bir tanesi 'Anacığına' diyor, 'Hatm-ı Şerif indiriyordum bu Namazan'da. 5 cüz kaldı' diyor, 'Bunu da bizi sevenler, bize inananlar tamamlarsa çok memnun olurum' diyor. Orada zaten çok bol vaktin olacak. Al yanına Kur'an-ı Kerim'i, orada tamamlarsın. Orada yeni hatimler de indirirsin, bunun istismarını neden yapıyorsun? Samimi değiller, dürüst değiller, işte bu şovmenliklerinden de belli oluyor. 'Bizim o polislerle işimiz yok' diyorlardı. Hepsi çıktı mı meydana? Nerelerle bağlantılı oldukları çıktı mı meydana? Çıktı. Dedik ya, 'İnine gireceğiz'. İnine girdik ve girmeye de devam edeceğiz. Bu can bu tende oldukça, bu mücadele devam edecektir. Bunlar benim şahsıma ihanet etmediler, bunlar bu ülkeye, bu millete ihanet ettiler. Bu konuda tabanları tenzih ederim. Bunlara gönül verenleri tenzih ederim. Bunları yönetenlerin uygulamalarıdır bunlar. Bunu iyi bilmemiz lazım. Bu sürecin daha da güçlü işleyebilmesi için muhalefetin kimlerle, nasıl işbirliği yaptığını görüyorsunuz değil mi? Çok açık net her şey ortada. Tezgah ortada, senaryo ortada."

BUNLARIN OKULLARINDA OKUYAN ÇOCUKLARIMIZ VARSA ONLARI ALIN
Bir senaryonun sahneye konulduğunu vurgulayan Erdoğan, senaryonun senaristlerini de paralel yapı olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu: “Bu senaryonun içerisinde bağımsız olduğu söylenen bağımlı milletvekilleri var. Sözüm ona. Bunlar yasa tanımaz bir şekilde adalet sarayının içine girecek kadar bu noktada hassasiyetlerini kaybetmişler. Sözüm ona milletvekili. Bunlar kendilerine göre orada bazı değerlendirmeler, bazı kanallar veriyorlar. Her şey yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Bunun da arkası gelecek. Bunun arkasında nelerin olduğunu biz hissediyoruz. Bunu görüyoruz. Bunlar bizim ulusal güvenliğimizi tehdit etmek için her türlü adımı attılar. Devletin kurumları içerisinde 40 yıllık bir çalışmayla yerleştiler. Süreç yeni bir süreç değil. Yerleştiler. Oradan da ufak bir şeyle bir dershane konusundaki attığımız reform adımını kabullenemediler. Çünkü oradan çok büyük rant geliyordu. Bu rantı kaybettikleri için çılgına döndüler. Bunların okullarında okuyan çocuklarımız varsa onları alın. Dershanelere gönderdiğinizi çocuklar varsa alın. Devletin okulları var oralarda okusunlar. Niye çekiniyor. Ben devletin okullarında okudum. Üstelik imam hatipte okudum. Ve bizim okuduğumuz zamanlar imam hatip mezunları üniversiteye giremiyorlardı. Bir de gittik lise bitirdik. Bunlar bize hep hendek atlattılar. Ben 4 çocuğumun 4’ünü de imam hatipte okuttum. Çünkü istiyordum ki meselem davam ve yavrularımın da bu nokta iyi yetişmeleri. Şuanda inanıyorum ki bu ülkeye, millete faydalı olacak her türlü adımı atıyorlar ve atacaklar. Devletin okulları bunların verdiklerini sizlere veriyor ve verecek. Okullarımız her geçen gün daha kaliteli oluyor. Şimdi bir karar aldık. Cumartesi- Pazar günleri de ücretsiz olarak takviye kurslarını devlet olarak biz vereceğiz. Niye bunlara para vereceğiz, niye bunları semirteceğiz. Ne gerek var. Okutun yavrularınızı devletin okullarına. Paran varsa sonra gönderirsin yurt dışına.”
İNİNE GİRDİK VE İNİNE GİRMEYE DE DEVAM EDECEĞİZ.
Erdoğan, “Ne lüzumu var. Çünkü bunlar buradan kazandıklarını bu millet için değil, kendi saltanatları için kullandılar. Çok manidar. Bir tanesi ellerinde kelepçeyle hava atıyor, şov yapıyor. Peki kelepçe vurduklarımızın hali ne olacak. Bir tanesi anneciğime hatmi şerif indiriyordum bu ramazanda. 500 kaldı diyor. Bunu da bizi seven, bize inananlar tamamlarsa çok memnun olurum diyor. Orada çok vaktin olacak zaten. Al yanına Kur’an-ı Kerim’i orada tamamlarsın, yeni hatimler indirirsin. Samimi, dürüst değiller. ‘Benim o polislerle işimiz yok’ diyorlardı. Hepsi çıktı mı meydana? Çıktı. İnine girdik ve inine girmeye de devam edeceğiz. Bu can bu tende oldukça bu mücadele devam edecektir” şeklinde konuştu.
Erdoğan, “Bunlar benim şahsıma ihanet etmediler, bu ülkeye ihanet ettiler. Bu konuda bunlara gönül verenleri tenzih ederim, bunları yönetenlerin uygulamalarıdır bunlar. Bu sürecin daha da güçlü işleyebilmesi için muhalefetin kimlerle nasıl iş birliği yaptığını görüyorsunuz. Her şey apaçık ortada. 10 Ağustos seçimleri için tabanla hiç örtüşmeyen ithal bir monşer bir aday çıkarması tabanda çok büyük rahatsızlığa etti. Her türden çalan, her rüzgara göre eğilen girdiği kabın şeklini alan bir adayla kendi tabanlarını rencide ettiler. Bayramlaşma da bugünde yaşıyoruz” dedi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:56

İLGİLİ HABERLER