Gündem
  • 24.9.2016 17:05

Başbakan Yıldırım: 14 yılda Türkiye’yi 3’e katladık

Başbakan Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerine yanıt verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, Ümraniye'de düzenlenen Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı Danışma ve Dayanışma Toplantısı'na katıldı. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerine yanıt verdi.

Siyasi istikrarın önemine vurgu yapan Başbakan Binali Yıldırım, “14 Yıldır AK Parti iktidarda doğru. Sayın Kılıçdaroğlu istikrardan neyi kast ediyor bilmiyorum ama siyasette dünyada istikrar deyince güçlü siyasi irade anlaşılır. Aslında istikrar 14 yıldır devam ediyor. Neye rağmen devam ediyor. Darbe girişimine rağmen devam ediyor, vesayet heveslileri ile mücadeleye rağmen devam ediyor. 14 yılda Türkiye’yi 3’e katladık. Aynı zamanda 3 darbe girişimini de yerle bir ettik. Böyle bir 14 yıldan bahsediyoruz. Bundan sonra da inşallah milletimizin duası ve desteği iye Türkiye’de istikrar sürecek” dedi.

Başbakan Yıldırım, ekonomiye vurgu yaptı

“Ekonomide rakamları takla attırmakla ekonomi düzelmez” Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin ekonomide büyük atılımlar yaptığını belirterek, “Ekonomi nasıl düzelir. Dünyada ölçüsü belli. Borcunuzun milli gelirinize oranı nedir, borç ödeme kabiliyetiniz nedir buna bakılır. Gelin beraber bakalım. 2002 AK Parti iktidarından önce borcun milli gelire oranı yüzde 74. Yani 100 TL üretiyorsak 74’ünü borca veriyoruz. Bugün ne olmuş. Yüzde 32 olmuş. 2002’de toplanan bütün vergilerin yüzde 86’sı borca ödenmiş. Bugün 100 TL vergi alıyorsun 12 TL’sini borca veriyorsun. 88 TL’yi de milletin ihtiyacına harcıyorsun. Eğitime, sanayiye, kültüre, turizme harcıyorsun. Eskiden borç ödemek için varımızı yoğumuzu vergimizi toplardık, şimdi topladığımız vergilerin sadece 12 TL’si borca gidiyor” şeklinde konuştu.

 


 

Güncellenme Tarihi : 24.9.2016 21:33

İLGİLİ HABERLER