Gündem
  • 26.10.2016 00:15

Başbakan Yıldırım Bahçeli'ye ne cevap verdi

Başbakan Binali Yıldırım, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başkanlık sistemi tartışması ile ilgili sözlerini 'yorumlamanın doğru olmayacağını' ancak açıklamaları "yapıcı" bulduğunu belirtti.

Yıldırım, bir gazetecinin "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısında, başkanlık konusunda 'Mecliste ne dersek milletin karşısında da onu diyeceğiz' açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Sayın Bahçeli'nin açıklamasını bizim yorumlamamız doğru olmaz. Sayın Bahçeli'nin lafı üstüne laf söylemek bize yakışmaz. Ne diyorsa odur" yanıtını verdi.

Partisinin bugünkü Meclis grup toplantısında başkanlık sistemi tartışmasına değinen Bahçeli, partisinin TBMM'de ve olası bir referandumda tavrının değişmeyeceğini söylemişti.

Parlamenter sistemden yana olduklarını da söyleyen Bahçeli, başkanlık sistemi ile ilgili olarak, "Meclis'te 'Evet' dersek, milletin huzurunda da 'Evet' deriz" diye konuştu.

Bunun üzerine Başbakan'a, Bahçeli'nin sözlerinden başkanlık konusunda referanduma yetecek sayıda milletvekiliyle destek olacağı açıklamasını çıkarıp çıkarmadığı da soruldu.

Yıldırım Bahçeli'nin bu zamana kadarki açıklamalarını "ümit verici" bulduğunu belirtti ve "Baştan beri Sayın Bahçeli açıkça bunu söylüyor. 'Bu bir krizdir, bir an önce bizim siyaset olarak çözemediğimiz bu sorunu milletin önüne götürüp çözümün yollarını açmamız gerekir' diyor. Biz de tam bunu söylüyoruz. O bakımdan olayı böyle anlamak lazım" karşılığını verdi.

Başbakan Yıldırım, MHP'den Meclis'e sunulacak tekilfe 'olumlu' yanıt geleceği umudunu dile getirirken "Sayın Bahçeli'nin bugüne kadar yaptığı açıklamalar yapıcı açıklamalardır. Biz Meclis'te bu teklife kendi şartları dahilinde olumlu katkı yapacakları yönünde anlamaktayız" diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, ay başında yaptığı açıklamada, başkanlık sistemini de içeren anayasa değişikliği paketinin kısa sürede Meclis'e sunulacağını belirtmişti.

Ağzımızdan 'evet' ya da 'hayır' çıkmadı

Bahçeli, MHP'nin bugünkü Meclis grup toplantısında başkanlık sistemi ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Mahalleyi ayağa kaldırmak için başkanlık sistemine olumlu baktığımızı ilan edenler acaba bu sonuca nasıl vardılar. TBMM'de 'Evet', referandumda 'Hayır' diyeceğimizi söylüyorlar. Bizim ağzımızdan 'Evet' ya da 'Hayır' çıkmamışken, referandumu yapıp sonucu ilan edenler darbe çığırtkanlıkçıları, kriz hevesçileridir.

Güncellenme Tarihi : 26.10.2016 00:18

İLGİLİ HABERLER