Gündem
  • 2.10.2016 00:12

Başbakan Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na Lozan çıkışı

Başbakan Yıldırım: "Lozan'ı ortaya koyup, Lozan üzerinden siyaset yapmak Sayın Kılıçdaroğlu'na bir şey kazandırmaz. O defterler açılınca üzüleceği çok şeyi göreceksiniz. Fevkalade ayrıştırıcı bir dil kullandı, bunu da doğrusu tasvip etmek mümkün değil."

"Lozan üzerinden siyaset Kılıçdaroğlu'na kazandırmaz"

Lozan Anlaşması'na yönelik tartışmaların hatırlatılarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerinin anımsatılması üzerine Yıldırım, şöyle konuştu:

"'Lozan zafer mi, hezimet mi?' bu tartışma tarihçiler arasında o günden bugüne devam ediyor. Hatta o dönemde Meclis görüşmelerini açıp bakarsanız, Gazi Mustafa Kemal'in Lozan'da gelinen noktayı beğenmediği, mutlu olmadığını ifade ettiği sözleri göreceksiniz."

Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun konuya ilişkin sözlerinde ayrıştırıcı bir dil kullandığını vurgulayarak, "Lozan'ı ortaya koyup, Lozan üzerinden siyaset yapmak Sayın Kılıçdaroğlu'na bir şey kazandırmaz. O defterler açılınca üzüleceği çok şeyi göreceksiniz. Fevkalede ayrıştırıcı bir dil kullandı, bunu da doğrusu tasvip etmek mümkün değil." dedi.

Başbakan Yıldırım, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın da Lozan Anlaşması tartışmaları üzerine kullandığı ifadeleri "O da fırsatçılık yapmış." sözleriyle değerlendirdi.

Yıldırım, kabine revizyonu iddialarını da yalanladı.

 

 

Güncellenme Tarihi : 2.10.2016 00:06

İLGİLİ HABERLER