Gündem
  • 24.7.2016 00:31

Başbakan Yıldırım: Demokrasi nöbetleri bir miktar daha sürmeli

Her şeyi yeni baştan ele almamız lazım. Her türlü tedbiri alacağız. Bu süreç yaşanan bir dizi hatanın ortaya çıkması bunlara yönelik tedbirlerin alınması sürecidir. Çok köklü tedbirlerimiz olacak. Askeri birlikler şehir dışına taşınacak.

ASKERİ ŞURA ÇANKAYA'DA YAPILACAK

Askeri Şura'yı Çankaya yerleşkesinde yapacağız. Burada sadece terfiler tayinler konuşulmayacak. 15 Temmuz'da ülkemizin yaşadığı başarısız silahlı darbe de konuşulacak.

Bu yapının gelecek dönemler içerisinde de mileltimize bela olmaktan kurtarılacak tedbirler ne ise alınacak. Sadece askeri kurumlarda değil bütün devlet kurumlarımızda. Büyük bir bedel ödedik bu bedelin hesabını soracağız.

 Öztürk ile ilgili iddiaların tesbitini mahkeme yapacak. Azmettiricisi Amerika'daki meczup.

GÖZALTINDA KAÇ KİŞİ VAR?

Gözaltına alınan şahıs sayısı 13 bin 2, bin 329'u polis, 8 bin 831'i asker, 2 bin 100 hakim ve savcı gözaltında. 5 bin 837 kişi tutuklu. İsyancılardan 24'ü öldürüldü.

ABD DARBE GİRİŞİMİNE DESTEK VERDİ Mİ?

ABD'nin dediğine itibar etmeliyiz, aksi ispat edilinceye kadar. Joe Biden ile bu konuları bütün detayları ile konuştuk. Terörsitbaşının ısrarla ülkelerinde barınmasına izin veriyorlardı. Artık bu yaşananlardan sonra hala onu orada tutmaya çalışamalrını dostane olarak görmüyoruz. 17-25 Aralık'tan bu yana derlenen dosyaları ABD'ye gönderdik. En son Başkan Yardımcısı'nın bana dediği bu konuyu hukuken tüm detaylarına kadar inceleyeceğiz. Yakın çalışma içinde olacaklarını söylediler. ABD'den dostluğpun gereğini yapması istenecek.

DEMOKRASİ NÖBETLERİ??

Biz OHAL'i milletimize değil kendimize yaptık. Milletimizin yaşantısında olağandışı bir şey yok.

Demokrasi nöbetleri bir miktar daha sürmeli.

OHAL'i kullanmaya çalışan ve Türkiye ekonomisinin olumsuz seyretiğini yaymaya garet edenler var. Fransa, Almanya OHAL ilan edince bir şey yok Türkiye bunu yapınca mesele yapmaya çalışanlar var.

VATANDAŞLARIMIZ 8 MİLYAR DOLAR BOZDURDU

Ekonomimizde darbe girişimi gecesindeki göstergeler Rusya ile uçak krizinde yaşananlar göstergeler kadar etkisi oldu. Yani çok küçük ve kısıtlı. 15 Temmuz'dan beri Türk vatandaşları 8 milyar dolar para bozdurdu ve bankaya yatırdı. Biz milletimizle iftihar ediyoruz. Türkiye büyümesine devam ediyoruz.

Güncellenme Tarihi : 24.7.2016 00:20

İLGİLİ HABERLER