Gündem
  • 16.7.2018 08:00

Başkan Erdoğan 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nda dua etti

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü`ne geldi. Yoğun sevgi gösterisi altında köprüye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehitler Anıtı`nı ziyaret etti.

Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması`nın gerçekleştirildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü`ne geldi.

Erdoğan`a eşi Emine Erdoğan, torunları, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehitler Anıtı`nı da beraberindekilerle ziyaret ederek dua etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki Şehitler Makamına geldi. Erdoğan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması'nda halka hitap etti.

Erdoğan, ''Bugün hem derin bir kederin hem büyük bir mutluluğu yüreğimizde hissediyoruz. Şüphesiz hiçbir zafer altın tepside sunulmaz. Bu mücadelenin ve zaferin sahibi 81 milyonun tamamıdır. 15 Temmuz, Türk milletinin yeniden dirilişinin, şahlanışının, iradesine yönelik saldırılar karşısında tekrar kıyama kalkmasının adıdır. Bu milletin huzurunu kaçıranlar karşılarında bizleri bulacak, ordumuzu bulacak, polisimizi bulacak, güvenlik korucularımızı bulacak.'' ifadelerini kullandı.

''15 TEMMUZ ASLA UNUTULMAYACAK''

Erdoğan, ''15 Temmuz asla unutulmayacak ve unutturmayacağız, o bizim için bir tarihe kayıttır. 15 Temmuz ile demokrasimizin rüşdünü tüm dünyada ispat ettik. İnşallah ülkemizde artık darbe defterini bir daha açılmamak üzere kapattık. O gece bizim için dua edenlerle FETÖ'nün başarısı için gayret edenleri hiçbir zaman unutmayacağız. O gece ülkemize ihanet eden, milletimize kurşun sıkan katiller en ağır cezalara çarptırılıyor. Pensilvanya'daki melunun takiye, hile, yalan dolanla büyük bir gizlilik içinde büyüttüğü ahtapotun kollarını kestik.  Evelallah bu topraklarda 15 Temmuz ruhu ayakta oldukça, Türkiye'yi yolunan alıkoyabilecek hiçbir güç yoktur.'' şaklinde konuştu.

İstanbul'da vatandaşlar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması'na katılmak üzere 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne akın etti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin akamete uğratılmasının 2. yıl dönümünde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı tören alanını, binlerce vatandaş ay-yıldızlı bayraklarla doldurdu.

Şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Kasımpaşa Büyük Piyalepaşa Camisi İmamı İshak Danış, Kur'an-ı Kerim okudu.

 

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 16.7.2018 09:23

İLGİLİ HABERLER