Gündem
  • 17.4.2015 21:25

Başkan Topbaş'tan 4 yeni metro müjdesi daha

Ataköy-İkitelli ve Bostancı- Dudullu metro hatları ihaleye çıkıyor. İki önemli merkeze yapılacak olan metrolar ile ulaşım süresi kısalacak konforlu toplu taşım sağlanacak. Yeni metro hatları her iki yakada da diğer metro hatları ile entegre olacak.

ATAKÖY-İKİTELLİ METRO HATTI
İkitelli-Ataköy Metro Hattı; Ataköy’den başlayıp Marmaray ile birleşerek, Basın Ekspres Bağlantı Yoluna paralel bir koridor izleyecek. İkitelli’de bulunan Başakşehir-Kirazlı Metro Hattı’nın İkitelli Güney Sanayi İstasyonuna ulaşacak.
Diğer taraftan Yenibosna’da halen işletilmekte olan Aksaray-Havalimanı Hafif Metro Hattı, Metrobüs ve yapılması planlanan Yenikapı-Bakırköy-Beylikdüzü Metrosu ile entegre olacak. Ataköy -İkiteli Metrosu, hem geçmiş olduğu güzergâhta hizmet verecek hem de Kirazlı-Olimpiyatköy ve Kabataş Mahmutbey metrolarına yolcu taşıyacak şekilde planlandı.

İstasyon 12, Hat uzunluğu: 13 Km. Yolcu kapasitesi 45 bin /saat/yön Yolculuk süresi 19,5 dakika olacak.
İstasyonlar: Ataköy,(Marmaray) Yenibosna, Çobançeşme, Kuyumcukent, Doğu Sanayi, Mimarsinan, Evren Mahallesi, İkitelli Kavşağı, Mehmet Akif, Bahariye, Masko, İkitelli Sanayi.

BOSTANCI- DUDULLU METRO HATTI
Bostancı İDO istasyonundan başlayıp Kozyatağı, İçerenköy, Türkiş Blokları üzerinden Dudullu’ya ulaşacak. Marmaray ile entegre olacak hat, Kozyatağı’nda Kadıköy-Kartal Metrosuna, Kadıköy-Ataşehir-Ümraniye-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu, Dudullu istasyonunda olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosuna bağlanacak.
İstasyon 13, Hat uzunluğu 14,27 km. Yolcu Kapasitesi 45 bin /saat/yön, Yolculuk Süresi 22 dakika olacak.
İstasyonlar: Bostancı, Suadiye, Üst Bostancı, Kozyatağı, Küçükbakkalköy, İçerenköy, Kayışdağı, Türkiş Blaklorı, İMES, MODOKO, Dudullu, Yukarı Dudullu, Depo.

KABATAŞ-MECİDİYEKÖY METRO HATTI
Yapımına devam edilen Mahmutbey-Mecidiyeköy hattına bağlanacak olan Kabataş -Mecidiyeköy metro inşaatı ve elektromekanik sistemler ihalesi yapıldı. Her iki etapta da İnşaat ve elektromekanik çalışmaları aynı anda yürütülecek ve daha kısa sürede metro hatları hizmete alınabilecek.
İstasyon 4, Hat uzunluğu 6.5 km. Yolcu Kapasitesi 70 bin /.saat/yön, Yolculuk Süresi 10 dakika olacak.
İstasyonlar: Kabataş, Beşiktaş, Darphane, Mecidiyeköy. Hat işletmeye alındığında, 4 noktada mevcut raylı sistemler ile entegrasyon sağlanacak.

•Kabataş-Taksim Funiküler hattı ve Eminönü-Kabataş tramvayı ile Kabataş’ta,
•Yenikapı-Hacıosman Metro hattı ile Mecidiyeköy’de,
•Topkapı- Sultançiftliği hattı ile Karadeniz Mahallesinde (Metris bölgesi)
•Otogar-Bağcılar-Başakşehir hattı ile Mahmutbey’de entegrasyon sağlanmış olacak.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:59

İLGİLİ HABERLER