Gündem
  • 20.9.2014 14:17

Başkonsolosun köyünde bayram var

MUSUL Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ın personeliyle birlikte serbest bırakılması, memleketi Ardahan’da bayram havası estirdi. Başkonsolosun amcasının oğlu Feriddin Yılmaz, "Bizim için bayram bugün" dedi.

IŞİD tarafından rehin alındıktan sonra 101 gün sonra 48 kişiyle birlikte Başkonsolos Öztürk Yılmaz’ın serbest bırakılması, merkeze bağlı Açıkyazı Köyündeki akrabalarını sevince boğdu. Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz ile beraberindekilerin serbest bırakıldığını gazetecilerden öğrenen amcasının oğlu 70 yaşındaki Feriddin Yılmaz, IŞİD'in kafa kesme görüntülerini izledikten sonra çok korktuğunu bildirdi. Feriddin Yılmaz, "Şükürler olsun ki, böyle bir şey olmadı. Kötü bir şey yaşanmadan evlatlarımız kurtuldu. Cumhurbaşkanı ve Başkanımızdan Allah razı olsun. Bu haberle çok mutlu oldum . Bizim için bayram bugün" diye konuştu.

Köylüsü ve akrabası 71 yaşındaki Ferizan Polat, Kurban bayramı öncesi ikinci bir bayram sevinci yaşadıklarını belirterek, "Sabah televizyonu açtığımda serbest bırakıldıklarını öğrenince çok mutlu oldum, çok sevindim. Aylardır çocuğumuz orada rehine tutuluyordu. Devletimizden ve büyüklerimizden Allah razı olsun. Bu işin üzerinde çok iyi durdular ve sonuçta çocuklarımız sağ kurtararak neticelendirdiler"dedi.


Deniz BAŞLI/ ARDAHAN (DHA)

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:41

İLGİLİ HABERLER