Gündem
  • 1.5.2010 13:53

BAYKAL: SALDIRILAR ETKİSİZ KILINACAK

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, geçmişte olduğu gibi bugün de terör örgütünün saldırılarının etkisiz kılınacağını ve sonuçta Türkiye'nin bütünlüğü, milletin birliğinin kazanacağını belirtti.
Tunceli ve Çukurca'daki terörist saldırılarda 5 askerin şehit olması, 7 askerin yaralanması nedeniyle başsağlığı mesajı yayımlayan Baykal, son bir ay içinde mayın tuzaklarıyla, devriye görevi yapan güvenlik güçlerine saldırılarıyla kan dökmeye devam eden terör örgütünün, Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde jandarma karakoluna saldırarak, döktüğü kanlara yenisini eklediğini ifade etti.
Baykal, şunları kaydetti:
''Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırıda 4 askerimizin şehit olması ve 7 askerimizin yaralanması, Hakkari Çukurca'da 1 askerimizin şehit olması; 30 Mart'tan 30 Nisan'a kadar asker ve güvenlik görevlisi 17 şehit verilmesi ve 17 güvenlik görevlisinin de yaralanması terör örgütünün azgınca saldırıya geçtiğini göstermektedir. Karakola saldıracak kadar gözü dönmüş terör örgütünü şiddetle kınıyorum.
Bir dönem terörü sıfırlayan Türkiye'de ortaya çıkan bu tablo ciddiyetle ele alınıp değerlendirilmelidir. Elbette geçmişte olduğu gibi bugün de terör örgütünün saldırıları etkisiz kılınacak ve sonuçta ülkemizin bütünlüğü milletimizin birliği kazanacaktır."

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:12

İLGİLİ HABERLER