Gündem
  • 15.10.2013 09:40

Bayram sabahı camiler doldu taştı

Kurban Bayramı dolayısıyla tüm yurtta vatandaşlar bayram namazı için camileri doldurdu.

Edirne'de vatandaşlar tarihi Selimiye Camisine akın etti.

Edirne Müftüsü Ömer Tascıoğlu'nun kıldırdığı namazın ardından vatandaşlar, Suriye, Mısır, Arakan ve Doğu Türkistan'da zulüm gören Müslümanlar için dua etti.

Vatandaşlar cami çıkışında da birbirleriyle bayramlaştı.

Adana

Adana'da da çok sayıda vatandaş, Kurban Bayramı namazını kılmak için Sabancı Merkez Camisi'ne akın etti.

Erken saatlerden itibaren camilere giden vatandaşlar, "Selimiye'nin eşi, Sultan Ahmet'in kardeşi" olarak adlandırılan ve Türkiye'nin en büyük camisi olan Sabancı Merkez Camisi'nde yoğunluğa neden oldu.

Kılınan bayram namazın ardından vatandaşlar, din görevlilerinin verdiği hutbeyi dinledi.

Vatandaşlar cami çıkışında birbirleriyle bayramlaştı.

Bayram namazını Sabancı Merkez Camisi'nde kılan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da vatandaşların bayramını kutladı.

Binlerce Müslüman, bayram namazını kılmak için Sultanahmet Camisi'ne akın etti


Binlerce Müslüman, Kurban Bayramı namazını kılmak için Sultanahmet Camisi'ne akın etti.

Günün erken saatlerinde Sultanahmet Camisi'ne gelenler, kısa sürede caminin içini ve avlusunu doldurdu. Kadınların da saf tuttuğu bayram namazından önce verilen vaazda, kurban mükellefiyeti, kurban ibadetinin kimlere farz olduğu ve vekaletle kurban kesmenin şartları üzerinde duruldu.

Vaaz esnasında sık sık teşrik tekbirleri getirilirken, İstanbul Başvaizi Mustafa Akgül, "Ayasofya ağlıyor, Ayasofya mahsun. Ayasofya, cami olarak açılmalıdır. Allah'ın izniyle bir gün bayram namazını Ayasofya'da kılacağız inşallah" dedi.

Bayram namazını Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz kıldırırken, Müslümanlar, namazın ardından birbirleriyle bayramlaştı.

- Sarıgül, vatandaşlarla bayramlaştı

Bayram namazını Sultanahmet Camisi'nde kılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, namaz sonrasında vatandaşlarla bayramlaştı, elini öpen çocuklara 50'şer lira harçlık dağıttı.

Sarıgül, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nın İslam dünyasına hayırlar getirmesini dileyerek, kırgınların ve dargınların barışmasını temenni etti. Kurbanda ihtiyaç sahiplerinin unutulmaması gerektiğini aktaran Sarıgül, "Bu Kurban Bayramı'nın barış, özgürlük ve demokrasi içerisinde geçmesini arzu ediyorum. Siyasette de buluşmaların olması lazım. Siyasette de agresif ve sert konuşmaların olmaması lazım. İstiyorum ki barış, özgürlük ve dmokrasi İslam dünyasının her noktasında hakim olsun" diye konuştu.

Sarıgül, yerel seçimler konusunda ise şu değerlendirmelerde bulundu:

"Seçimler, ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun. Seçimlerde haktan, hukuktan, adalet duygusundan yana Allah korkusu çeken adaylar seçilsin. Seçilen adaylar, sadece kensini seçenleri düşünmesin, bütün ulusu düşünsün. Benim en büyük arzum şudur; Yurttaşlarımın yüzde 10, 15 veya 20'sini değil, inşallah ve inşallah yurttaşlarımın yüzde 100'ünü kucaklamak istiyorum. Hayatım boyunca geldiğim görevlerde bana gelen vatandaşa 'Hangi partiye oy verdin?' diye sormadım. 'Sana nasıl yardımcı olabilirim?' diye sordum. Toprağımıza ve bayrağımıza bağlı, inançlarımıza 'Bismillah' diyerek saygı gösteren herkesle de yolumuza devam edeceğiz."


 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:14

İLGİLİ HABERLER