Gündem
  • 16.7.2014 21:46

BBP'in ekseni Ekmeleddin'e kaydı

Destici, partisin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında ilk kez halk tarafından seçilecek cumhurbaşkanı seçimlerinde destek verecekleri adayı açıkladı.

"İSTİŞARE ETTİK, EKMELEDDİN DEDİK"

Destici, BBP kurullarında yaptıkları istişare toplantıları neticesinde Ekmeleddin İhsanoğlu’nun desteklenmesi hususunu karara bağlandıklarını belirtti.

''BU DEMOKRATİK BİR TERCİHTİR''

Destici, "Bu bir demokratik tercihtir. Bu tercihimize demokratik bir tavırla saygı duyulmasını bekliyoruz." dedi.

İHSANOĞLU CANLI YAYINDA AÇIKLADI

Ekmeleddin İhsanoğu canlı yayında BBP'nin resmi desteğini açıkladığını duyurdu. Böylelikle çatı adayı destekleyen parti sayısı 7 oldu.

YAZICIOĞLU'NA TERS HAREKET ETTİLER

Destici ve arkadaşlarının aldığı bu karar, BBP'nin çizgisine ve onun liderine karşı da "ters" sayılabilecek bir hareket oldu. Örneğin, Türk Solu adındaki Kemalizm'i ırkçılık seviyesine götürmüş bir yayın organı Muhsin Yazıcıoğlu öldükten hemen sonra hazırladığı kapakta Yazıcıoğlu için "İyi bilmezdik" başlığını kullanmıştı.


Geçtiğimiz günlerde ise Ekmeleddin İhsanoğlu aynı dergiyi eline almış ve gururla kameralara göstermişti. BBP'nin, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün ardından partinin siyasi çizgisine taban tabana zıt bu hamleye karşılık parti tabanının nasıl bir karşılık vereceği ise şimdiden merak konusu oldu.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:16

İLGİLİ HABERLER