Gündem
  • 3.7.2012 16:19

Belediye Başkanları CHP'li vekili kovdu!

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararı ile 102 ilçe adliyesinin kapatılarak başka adliyelerle birleştirilmesini bazı ilçe belediye başkanları Meclis önünde protesto etti. Eyleme destek vermek için gelen CHP'li milletvekilleri ise belediye başkanlarının beklenmedik tepkisiyle karşılaştı. Eylemin bir siyasi partiye mal edilmesini istemediklerini belirten başkanlar, milletvekillerinin ayrılmasını istedi.

TBMM Atatürk Bulvarı girişinde toplanan AK Parti, CHP ve MHP'li belediye başkanları 'Adliyelerimizin kapatılmasını istemiyoruz' pankartı açtı. Toplanan gruba destek vermek için aralarında Süleyman Çelebi'nin de bulunduğu bazı CHP'li milletvekilleri geldi. CHP'li vekillerin gelmesinden rahatsız olan bazı belediye başkanları, olayın siyasi bir partiye mal edilmesini istemediklerini söyleyerek, vekillerin ayrılmasını istedi. Kendilerine destek vermek için geldiklerini belirten vekiller ise tepkiler karşısında buradan ayrılmak zorunda kaldı.

Grubun yanından ayrılan CHP'li Çelebi, destek için geldiklerini, ancak belediye başkanlarından bazılarının siyasi açıdan rahatsız olduğunu ve bunu da anlayışla karşıladıklarını söyledi. Çelebi daha sonra diğer milletvekilleri ile Meclis'e gitti.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:58

İLGİLİ HABERLER