Gündem
  • 22.10.2016 16:45

Binali Yıldırım'dan Avrupa'ya fazla naz yapmayın uyarısı

Başbakan Binali Yıldırım, Afyon’daki AKP istişare kampında açılış konuşmasını yaptı.

Yıldırım’ın konuşmasından satır başları şöyle;

“AKP iktidarı olarak 14 yıl içinde 79 yıllık birikim üzerine 10 kat birikim ekledik. En önemlisi, Cumhuriyetimizi Cumhur ile biraraya getirdik. Devletle milleti kucaklaştırdık, demokrasimizi güçlendirdik.

Terör örgütlerinin tamamını etkisiz hale getirecek, Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracağız. Türkiye’nin yeni bir sistem ihtiyacını çok açıkça dile getridik.

Anayasa adımlarımız muhalefetin direnci nedeniyle bir sonuca ulşamadı. Uzlaşmak için çok fedakarlık yaptık. Yeni bir anayasa ile biz artık yol almak zorundayız. Sorun üreten bir anayasa ve sistemle artık yolumuza devam edemeyiz. Değişiklik taslağını en kısa zamanda Meclis’e getireceğiz.

“ANA MUHALEFET, BU ŞEREFE DESTEK OLUN”

MHP Başkanlık sistemine karşı olabilir. Ama kararı millete bırakmak gibi son derece milli bir yaklaşım sergilemiştir. Mevcut duruma göre yeni anayasıyı yapalım, sistemdeki tıkanıklığı ortadan kaldıralım. CHP’ye çağrıda bulunuyorum. Gelin millete beraber gidelim. 367 üzerinde kabul olsa bile millete gitme sözü verdik. Gelin bu şerefe, bu önemli karar destek olun, bu kararın içinde olun.

Başkanlık, sistem ve anayasa Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’nin değil. bütün millletin meselesidir. AKP olarak hedefimiz çok net, sonuna kadar demokrasi, özgürlük, sonuna kadar kalkınmış, müreffeh, büyük Türkiye’dir.

“AVRUPA UNUTMASIN, FAZLA NAZ AŞIK USANDIRIR”

AB’nin reform süreci her zaman gündemimizde öncelikler arasında yer almıştır. Yaklaşık 100 yıldır güçlü Avrupa demokrasisine sahibiz. 15 Temmuz gecesi halkımız yüksek demokrasi bilincini gösterdi. Objektif kriterler açısından Türkiye pek çok ülkeden daha fazla AB’ye üye olma hakkına sahiptir.

Vize serbestisi dahil tüm konularda AB’nin verdiği karar Türkiye için değil AB’nin geleceği için önemlidir. AB’deki önyargılarla donanmış bir bakış açısını asla kabul etmiyoruz. Bu AB’nin geleceği açısından da hayırlı değildir.

Avrupa untumasın Türkiye’nin alternatifleri her zaman vardır, fazla naz aşık usandırır.

“MUHALEFET MAĞDUR EDEBİYATI YAPIYOR”

Hukuk önünde hesap sorulmadık tek bir hain kalmayacak. Millete yaşattıkları mağduriyetin hesabı sorulacak. Şeffaf olmayan bir örgüte karşı mücadelenin zorluğu ortada, kimsenin mağdur olmaması için gerekini yapıyoruz, yapacağız.

Herkes şunun bilsin ki, hiç birşey artık eskisi gibi olmayacak. Bölgeyi örgütün insafına terk etmeyeceğiz. İyi niyetimiz kullanan PKK artık bizden asla müsamaha göremez. Kırsaldaki eylemlerini de bitireceğiz. Vatandaşımız tamamen devletinin yanındadır. Bölgedeki kardeşlerimize minnetimizi iletiyorum. Yıkımı kaldırmak için canla başla çalışıyoruz.

Teşkilatımızda teröristlere asla yer olmadı olmayacak. Sızmalar varsa onları temizleyeceğiz. FETÖ’cü teröristler varsa asla gözünün yaşına bakmayacağız. Kimsenin tereddütü olmasın. Muhalefet kendi partilerine baksın.

Muhalefet mağdur edebiyatı yapıyor. Terör örgütü ne zaman mağdur oldu? Şehitlerimiz gazilerimizdir asıl mağdur. Milletin mağduriyetini bırakıp FETÖ’cülerin mağdur edebiyatının yapmak bilerek bilmeyerek onlara destektir. Ana muhalafet bunu bıraksın. FETÖ konusunda en büyük mücadeleyi yapan, FETÖ’den en fazla zarar gören AKP’ye laf edeceklerine kendi işlerine baksınlar.

Bu mücadele hemen bitecek bir mücadele değil. Önümüzde tamamen kapalı şeffaf olmayan bir örgüt var. İntikam duygusuyla değil, adaletle hareket edeceğiz. Örgütle ilişkide olmayan asla tereddüt etmesin. Örgütün amacı iş dünyasını tedirgin etmek. Bankalara sesleniyorum, amacımız şirketlerde FETÖ ile bağlantıda olanları çekip almak.

“GEREKİRSE HAVA UNSURLARIMIZ DA KATILACAK”

Kültürel coğrafyamızda yaşanan hiç bir zulme kayıtsız kalamayız. Irak’ta yeni Kerbalalar yaşansın istemiyoruz. Bizi bağlayan sadece rabbimiz, dinimizdir. Kimse mezhepleri öne çıkarmasın. Bu bölgeye yapılacak en büyük kötülüktür.

Irak yönetimi kışkırtıcılık yapıyor. Türkiye kimsenin tehdidine boyun eğmez. Türkiye orada da var olmaya devam edecektir. Türkiye bu işin içinde olmayacak diyenler yanılmıştır. Türkiye’nin eğittiği savaşçılar oradadır. Gerektiğinde hava unsurlarımız da katılacak.

1270 kilometre kare alan terör unsurlarından temizlendi.  ÖSO öncülüğünde gereken lojistik desteğimizle bu yapıldı. 5 bin kilometre kareye kadar sürecek.

Başika’yı, Irak topraklarından ülkemize yönelecek terör saldırılarının engellenmasi açısından çok önemli görüyoruz.

2017 bütçemizin merkezinde de daha öncekilerde olduğu gibi insanımız vardır. En büyük payı eğitime ayırdık. Bütçede kamu yatırımları içerisinde her zaman olduğu gibi ulaştırma ve altyapı en büyük payı alacak.

Güncellenme Tarihi : 22.10.2016 16:46

İLGİLİ HABERLER