Gündem
  • 16.5.2017 11:56

Binali Yıldırım: 'OHAL Komisyonu'nun üyeleri belli oldu'

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti grup toplantısında konuştu. Başbakan Yıldırım, OHAL Komisyonu üyelerinin belli olduğunu söyledi.

Başbakan Yıldırım’ın konuşmasının satır başları şöyle:

Cuma günü 19 Mayıs. Bu şüphesiz önemli bir gündür. Anadolu topraklarında bağımsızlık ateşinin yanmaya başladığı önemli bir gündür.
Cumhuriyetin kurucularına öyle veya böyle dil uzatmak hiç kimsenin haddi ve hakkı değildir. Türkiye’nin bu kısır tartışmalarla toplumun kardeşlik hukukuna kast eden bu yersiz tartışmalarla kaybedecek 1 dakika dahi vakti yoktur.

“KABUL EDİLEBİLİR BİR ŞEY DEĞİLDİR”

Sebep ne olursa olsun bir terör örgütü ile dostumuz ve Nato’daki müttefikimiz ABD’nin bir başka terör örgütünü yok etmek için iş birliği yapması kabul edilebilir bir şey değildir.

“ALMANYA ARTIK BİR ŞEYE KARAR VERMEK DURUMUNDADIR” 

Türkiye Almanya ilişkileri 16 nisan öncesi gerilmiş, tansiyonun düşürülmesi için her iki taraftan olumlu mesajlar verilmiştir. Ancak Almanya’da geçen hafta darbe girişimine dahli bulunan askerlere sığınma izni vermesi, iltica hakkı vermesi bu noktada ilişkilerimizin tekrar gerilmesi için önemli bir gelişme olmuştur.

Almanya artık bir şeye karar vermek durumundadır. Eğer Türkiye ilişkilerini geliştirmek istiyor ise o zaman yönünü bölücülere Fetöcülere değil Türkiye Cumhuriyeti’ne dönmek zorundadır. Bölücü terör örgütü günden güne eriyor. Telsiz konuşmalarından bölücü örgüte katılım oranını sıfıra düştüğünü öğreniyoruz. Kurumlarımızı FETÖ’den temizliyoruz. Türkiye artık terörden arınmış bir şekilde geleceğe yelken açmaya hazırdır.

OHAL KOMİSYONU AÇIKLAMASI
OHAL komisyonu üyeleri belli oldu.

ERDOĞAN’IN AK PARTİ’YE KATILMASI

Hasret sona erdi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tekrar partimize katıldı. Bu buluşma sadece AK Parti’nin bir iç meselesi değildir. Cumhurbaşkanımızın halk tarafından doğrudan seçilmesiyle oluşan durumun anayasa güvencesi altına alınması meseledir.

 

Güncellenme Tarihi : 16.5.2017 15:22

İLGİLİ HABERLER