Gündem
  • 23.7.2016 12:30

Binbaşı, demokrasi yürüyüşünden sonra gözaltına alındı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Silifke’de gözaltına alınan Binbaşı Ali Özcan, bir albay ve savcı tarafından Mersin’e götürüldü.

Silifke Kalesinde düzenlenen Demokrasi yürüyüşü etkinliğine katılan Binbaşı Ali Özcan, Silifke Kalesinin burçlarına asılan büyük Türk bayrağının altında bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşını okudu.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir’in Silifke Kalesinde yapmış olduğu konuşmada, “Bugün burada Silifke Kalesinin burcuna daha büyük bir Türk bayrağı dikerek birlik ve beraberliğimizi, Silifkeli tüm vatandaşlarımızın, aziz milletimizle gönül gönüle el ele bir olduğunu burada tekrar göstermek istedik. Bunun çok sembolik bir anlamı var. Silifke’de göreve başladığımdan bu zaman kadar Silifke Kalesine baktığımda hep daha güçlü, daha büyük Silifke’nin her yerinden bakıldığında görünebilen hep ay yıldızlı bayrağımızı görmek istemiştim. Bu olay bugüne kısmet oldu. Bugün daha önceden dalgalanmaya devam eden bayrağımızı biraz daha büyüttük. Biraz daha yukarıya taşıdık. İçinde bulunduğumuz bu süreç tamamladığında da bütün sıkıntılarımızı bir tarafa bıraktığımızda bu memleketin bölünmez bütünlüğüne göz diken, bu milletin birliğine dirliğine, huzuruna, bu milletin mahremine kurşun sıkan ve bu milletin en önemli kurumlarını aziz Türk Milletinin tüyü bitmemiş yetimlerin hakları ile biriktirdiği hazinesinden satın aldığı uçaklarla, helikopterlerle, tanklarla bu ülkenin Meclisini bu ülkenin Cumhurbaşkanlığını, bu ülkenin Genel Kurmay Başkanlığını, Özel Hareket Daire Başkanlığını, alçakça bombalayacak kadar canileşmiş, insanlıktan uzaklaşmış ve birilerinin uşağı haline gelmiş FETÖ'nün bu ülkenin başına açmaya çalıştığı kalkışma tamamen bertaraf edildiğinde tekrar burada yine buluşacağız. Bu zaman daha büyük bayrağı göndere çekeceğiz. Burada yine İstiklal Marşı söyleyeceğiz. Bu milletin birliğine dirliğine geleceğine, evlatlarımızın, çocuklarımızın geleceğine dair hayallerine alçakça kurşun sıkan alçakları, hainleri bir kez daha lanetliyoruz” dedi. FÖTÖ'cü olduğu iddia edilen Binbaşı Ali Özcan, Kaymakamın bu konuşmalarını dinledikten sonra göz altına alındı.
 

Murat Şengi 

Güncellenme Tarihi : 23.7.2016 12:31

İLGİLİ HABERLER