Gündem
  • 19.8.2017 14:36

Bir bıçaklı saldırı da Rusya'da

Rusya'nın Surgut kentinde meydana gelen bıçaklı saldırıda 8 kişi yaralandı.Finlandiya'da 2 kişinin öldürüldüğü bıçaklı saldırı sonrasında Rusya'da da benzer bir saldırı yaşandı. Rusya'nın Surgut kentinde bıçaklı bir adam insanlara saldırdı.

Rusya’nın Surgut kentinde elinde bıçak olan bir adam yoldan geçenlere saldırdı. İlk belirlemelere göre 8 kişinin yaralandığı açıklanırken, polis duruma müdahale etti.

The Siberian knifeman was named locally as 23-year-old Bobichel Abdurakhmanov

Rusya Araştırma Komitesince yapılan açıklamada, Surgut kentinde bıçaklı bir kişinin, yoldan geçen vatandaşlara saldırdığı belirtildi.Saldırganı vurarak öldüren polis soruşturma başlattı. 360.000 nüfusu bulunan Surgut, petrol ve doğalgaz üretiminde Rusya’nın en önemli noktalarından biri.

The assailant 'carried out attacks on passers-by, causing stab wounds to eight,' Russia's Investigative Committee, which probes major crimes said

Saldırıda 8 kişi yaralandı. Polis, saldırganı vurarak etkisiz hale getirdi.

Soruşturma devam ederken Twitter’a yüklenen bir fotoğrafta saldırganın üzerinde canlı bomba düzeneği olduğu görülüyor. Yetkililer konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Nobody was killed in the assault but victims (one pictured left) needed immediate medical treatment, said officers

Finlandiya’nın batısındaki Turku kentindeki Puutori Meydanı’nda da dün akşam saatlerinde bıçaklı bir saldırgan en az iki kişiyi öldürmüştü. Aralarında İtalyan ve İsveçli turistlerin de olduğu sekiz kişiyi yaralayan Fas asıllı saldırgan yakalanmış ve olay terör soruşturması kapsamına alınmıştı.

Önceki gün de IŞİD’in üstlendiği terör saldırısında Barcelona ve Cambrils’te 14 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 100 kişi de yaralanmıştı.

Detectives as the scene where the knifeman was shot

Surgut is the largest city of the Khanty-Mansi Autonomous Area region with a population of around 350,000

The attacker was shot dead by police in Surgut at about 11.20am local time

Güncellenme Tarihi : 19.8.2017 14:47

İLGİLİ HABERLER