Gündem
  • 29.7.2014 14:34

'Bizi içten yıpratmaya çalışıyorlar'

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'de katıldığı bayramlaşma töreninde 'Kiriş midir, paralel midir ne olduğu bilinmeyen ya da bazen paralel, bazen kiriş denilen bir yapı bizi içten yapratmaya çalışırken, etrafımızdaki ülkelerde de birçok olaylar yaşanıyor' dedi.

Bakan Taner Yıldız, Kayseri'de AK Parti İl Teşkilatı ile Büyükşehir Belediyesinin Kayseri Meslek Edindirme Kursları Merkezi'nde (KAYMEK) düzenlediği bayramlaşma törenine katıldı. Törene, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, ilçe belediye başkanları ve partililer ile vatandaşlar katıldı.

Bayramlaşmada konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin son 12 yılda çok aşamalar kaydettiğini ve çok büyük gelişmeler gösterdiğini ifade ederek, 'Başı kapalı bacılarımız okullara gidemezlerdi, kamu binalarına giremez, kamu görevi yapamazlardı. Başı açık veya kapalı ayrımı yapılmaksızın bütün bacılarımızın her yere gidebildiği bir Türkiye'ye kavuştuk. Her alanda büyük gelişmeler yaşandı. Ancak şu anda her alanda kaydettiğimiz mesafelerden daha fazlasını yapmak zorundayız. Gerçekten 10 Ağustos, Türkiye için önemli bir dönüm noktası olacak. 10 Ağustos'ta halkımız ilk defa cumhurbaşkanını doğrudan kendisi seçecek. Bundan sonra 76 milyonun mağduriyetini giderecek yeni bir düzenleme yapacağız' dedi.

Konuşmasında, güncel konulara da değinen Bakan Yıldız, 'Kiriş midir, paralel midir ne olduğu bilinmeyen ya da bazen paralel bazen kiriş denilen bir yapı bizi içten yapratmaya çalışırken, etrafımızdaki ülkelerde de birçok olaylar yaşanıyor. Bütün bunların iyi değerlendirilmesi lazım. Bir defa önümüzde cevaplanması gereken 2 soru var. Birincisi, güçlü Türkiye mi, ikincisi güçsüz Türkiye mi? Türkiye'nin güçlenmesinden kimler rahatsız oluyor ? Bunun iyi irdelenmesi gerekiyor. Türkiye bölgesinde bir güç olduğu zaman kimler bundan rahatsız oluyor? Bizler Sayın Başbakanımızın yıpratılmasının, Sayın Cumhurbaşkanımızın yıpratılmasının ne için yapıldığını çok iyi biliyoruz. Bizler, bu yıpratmaların, bizleri uzaklaştırmak istemelerinden kaynaklandığını biliyoruz' diye konuştu.

Konuşmasında, 'Daha düne kadar hiçbir ayrım yapılmayan polis teşkilatında artık 'senin polisin', 'benim polisim' diye ayrılır hale geldi' diyen Taner Yıldız, 'Bugüne kadar yapılanlara karşı çıkanlar, hukümet olarak olayların üzerine gidince bugün gazete gazete dolaşıp acitasyon yapıyorlar. Biz her türlü ayrımcılığa karşıyız. O yüzden her zamankinden daha çok bir, beraber ve diri olacağız. Bütün vatandaşlarımızın Ramazan bayramlarını bir kez daha kutluyorum' dedi.

Konuşmanın ardından, Bakan Yıldız, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile diğer protokol üyeleri, bayramlaşmanın gerçekleştiği KAYMEK Merkezi'nin bahçesinde partililer ve vatandaşlarla tek tek bayramlaştı. Bu arada, KAYMEK bahçesinin kenarına park edilen AK Parti İl Başkanlığı'nın seçim otobüsünden, partiye uyarlanan 'Dombıra' şarkısının çalınması, KAYMEK binasına ise Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerinin asılması dikkat çekti.
Zafer BARIŞ-Cafer ZENGİN/KAYSERİ, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:55

İLGİLİ HABERLER