Gündem
  • 23.3.2018 22:10

Boğaziçi Üniversitesi'nde YPG'li avı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin harekatını protesto eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri tek tek bulunup okuldan uzaklaştırılmacak... Askerimize hakaret eden bu YPG yandaşları için talimat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan "kulaklarından tutup atarız" dedi.

AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Beyoğlu Kongresi'nde konuştu.

Erdoğan konuşmasına ''Beyoğlu çıkışımızın başladığı yerdir'' diye girdi.

 'BİZ BUNLARI GEZİ'DEN TANIRIZ'

''Türkiye'nin sınırötesinde ne işi var diyen her kişi aslında birliğimizden bütünlüğümüzden geleceğe güvenle bakmamızdan rahatsızlığını dışa vuruyor. Bunlar kafaları karıştırmak için atmadık takla bırakmayanların argümanlarıdır'' diyen Erdoğan, şu çıkışı yaptı:

''Biz bunları nereden tanırız? Taksim'de Gezi olaylarından tanırız. Biz bunları 17-25 Aralık emniyet, yargı darbe girişiminden tanırız, biz bunları çukur eylemlerinden tanırız. Biz bunları 15 Temmuz'dan tanırız. Velhasıl biz bunları gözlerinden tanırız, ciğerlerinden tanırız. Türkiye'de 15 yıldır ne yaptıysak bunlara rağmen yaptık. Eğer biz bu vesayete, bu ihanet çetelerine teslim etmiş olsaydık, tek bir adım dahi atamazdık. İşte o zaman Türkiye çevremizde bolca örneği olan o felaket görüntüleriyle gündeme gelen bir ülke durumuna düşerdi. Milletimizle birlikte bu oyunu gördük ve karşımızdaki şer ittifakıyla göğüs göğüse mücadele ede ede hamdolsun bugünlere geldik."

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNE: BU ZİHNİYET BU ÜLKEYE, MİLLETE AİT DEĞİLDİR

 Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'nde Afrin harekatı için lokum dağıtan gruba öğrencilerin 'savaşın lokumu olmaz' diyerek tepki göstermesiyle ilgili şunları söyledi:

''Bir üniversitemizde şehitlerimizin hatıralarını yad etmek için düzenlenen etkinliğe tahammül edemeyen zihniyet bu ülkeye ve millete ait değildir. 'Efendim bu üniversite çok popüler bir üniversite, çok kalite bir üniversite, bu üniversite marka bir üniversite…' Tamam da bu üniversitesin içinde affedersiniz bu tür teröristler olduktan sonra, bu tür terörist öğrenci olduktan sonra bunlar o markaya leke sürüyor. Onları da kamera çekimlerinden bulup çıkarıp gereğini yapıyoruz, yapacağız.''

AKADEMİSYENLERE 'AYAĞINIZI DENK ALIN' MESAJI

''Bu üniversitelerimizdeki hocalarımızın da çok daha dikkatli olması gerekir. Eğer bu üniversitelerimizdeki hocalarımızın bu öğrencilerle iltisakı olduğunu belirlediğimiz anda onlarla ilgili de gereğini yaparız. Çünkü bizim için vasıflı öğrenci, kaliteli öğrenci, vasıflı öğretim üyesinden gelir. Eğer vasıflı öğretim üyesi yok da onun eseri bu ise olmaz. Benim Mehmedim, benim askerim, bu milletin evladı Afrin'e niye gidiyor? Bu ülkenin huzuru için, sınırlarımıza saldıranlara karşı gerekli dersi vermek için gidiyor. Bunu yapmak isteyenlere karşı eğer bu üniversitede kalkıp da bu tür bir adım atan, orada bir Leyle-i Regaib öncesinde lokum dağıtanlara kalkıp farklı bir şekilde davrananlara haddini bildirmek bu ülkede birinci derecede benim ve devletin görevidir. Bunu da yapacağız.''

''Okul koridorlarında, kantinlerinde, bahçelerinde adeta terör estiren bu çapulculara kesinlikle meydanı bırakmayacağız. Bu da böyle biline.''

Boğaziçi Üniversitesi’nde gözaltı sayısı 13’e yükseldi

Boğaziçi Üniversitesinde 5 öğrenci bugün sabaha karşı yapılan baskınlarla gözaltına alındı. 1 öğrenci de okulun giriş kapısından gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) yöneticisi Şafak Küçüksezer’in de olduğu bildirildi.Gözaltıları protesto etmek için Kuzey Kampüs'te basın açıklaması yapmak isteyen öğrenciler polis tarafından engellendi. 7 öğrenci daha gözaltına alındı.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2018 22:26

İLGİLİ HABERLER