Gündem
  • 18.1.2018 00:16

Bozdağ: Türkiye'nin bekası için büyük riskler alınacaktır

Başbakan Yarcımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Bakanlar Kurulu sonrası Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıklama yapıyor. Bozdağ, "Terörist ordu kurma çabaları açık olarak görülüyor. Türkiye'nin bekası için büyük riskler alınacaktır. Türkiye sabrının son noktasına gelmiştir." dedi.

Bozdağ, Isparta'da düşen askeri uçağa ilişkin, "Olayla ilgili hem adli hem de idari tahkikat başlatılmıştır." dedi.

"TÜRKİYE'NİN KİMSEDEN İCAZET ALMAYA İHTİYACI YOKTUR"

Bozdağ, ABD'nin Suriye'de 'Sınır Güvenliği Gücü' kurma planına ilişkin, "Türk milleti ve Türkiye devletinin bekası söz konusu olduğu zaman, riskleri ortadan kaldırmak, tehditleri yok etmek gerektiğinde bunları tereddütsüz yapacaktır ve yapıyor da." ifadelerini kullandı.

ABD'nin YPG'ye yaptığı silah yardımlarına konusuna değinen Bozdağ, "Türkiye sabrının son noktasına gelmiştir. Atılması gereken adımlar neyse Türkiye bunları atmakta kararlıdır. Türkiye, Türk milletinin ve Türkiye Devleti'nin bekası için atması gereken adımları atmak için kimseden icazet almaya ihtiyacı yoktur." dedi.

"ABD'NİN PYD/YPG'YE VERDİĞİ DESTEĞİ DERHAL SONLANDIRMASI SON DERECE ÖNEMLİDİR"

ABD yönetiminin Suriye'deki gelişmelerle ilgili söyledikleri ve arazi yaptıkları arasında çok büyük bir çelişki olduğunun altını çizen Bozdağ, şöyle devam etti:

"Tekrar çağrıda bulunuyoruz, PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG'ye verilen silahların toplanması, onların elinden alınması önemli. PYD/YPG'ye ABD'nin verdiği desteği derhal sonlandırması son derece önemlidir. Bölgede terör koridoru oluşturma çabalarından vazgeçilmesi ve terörist bir ordu oluşturulması gayretlerine destek verilmemesi gerekir."

Güncellenme Tarihi : 17.1.2018 22:33

İLGİLİ HABERLER